„Zoom Bulgaria” – представят списанието на БНР в Лондон

Първият брой на новото списание на Българското национално радио – „Zoom Bulgaria” бе представен на страниците на лондонския вестник „Kensington and Chelsea Today“.

На три страници на „Kensington and Chelsea Today“, който е с тираж 25 000, читателите в британската столица ще получат интересна информация за програмите на БНР и  България. Голяма част от материалите са препечатани от списанието „Zoom Bulgaria” или се основават на излъченото съдържание в програмите на Радио България – световният глас в интернет на БНР.

В мартенския си брой, лондонският „Kensington and Chelsea Today“ представя българската традиция посветена на мартеницата, интервю с  композиторката Добринка Табакова и материал посветен на 3 март – националния празник на България.

Наред с ексклузивното интервю с българския посланик в Обединеното Кралство – Н.Пр. Константин Димитров, са поместени и портрети на българи, постоянно живеещи в Лондон. Между тях са Георги Янев – собственик на популярно заведение в световния мегаполис и младата художничка Паола Минеков.

Представянето в Лондон на списанието на БНР – „Zoom Bulgaria” предизвика интерес сред аудиторията в Обединеното Кралство. Редакционният екип получи много отзиви и електронни писма. Вторият брой на списанието вече е в печат, като има специални материали, посветени на оперната легенда Борис Христов, красотата на Родопите и  българското вино.

Издател на „ZOOM BULGARIA“ e Радио България – БНР. Списанието е пълноцветно месечно издание на английски език във формат 32 страници. „ZOOM BULGARIA“ е насочено към англоговорящите гости и туристи в страната ни, на които ще бъде предложена разнообразна информация и новини.

На страниците на уникалното издание на БНР се публикуват излъчените материали в звуковите файлове на световната интернет програма на обществената медия – Радио България.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.