Хептен патриоти и други

Румен Белчев

Грипната епидемия отмина, но ни почна традиционната сезонна февруарско-третомартенска патриотарска треска. „Родолюбиви българи напират да осиновяват паметници“ – топли душиците ни „НОВИНАР“. Похвално – досега се осиновяваха хипопотами, дървета, бездомни кучета – защо не и паметници! Децата могат и да почакат за осиновяване – там има сложни процедури, гарантиращи щастието и благополучието им поне до пълнолетие, когато държавата ще ги изхвърли от социалните домове на улицата…

Между нас казано, паметникът, който бизнесменът иска да осинови, от години вече е украсен с поопърпани български знамена от съседния чалга клуб, който явно се явява пионер в паметникоосиновяването.

Партиите нямат пари за такива разходи – още повече, че се задават избори, но пък изобилстват от патриотични идеи – „Волен иска Мусала да стане Свети Иван Рилски“ – информира „СТАНДАРТ“. На тоя нещастен връх хич не му върви с името – преди около половин век кой знае защо бе кръстен „Сталин“, сега – очевидно е ред на небесния ни покровител да бъде включен в неовъзродителния процес.

А радиестезист, прославен от стандартното издание, ни обяснява, че „Дякона носил божествената искра“ – замерването му показало, че „Левски е имал двойно повече душевна енергия в тялото си. Тя е била 32 %, при средно ниво за българите от 15 %“… За обективността на експеримента, проведен „отвъд времето и пространството“, може да свидетелства заключението на специалиста, че „партийните ни дейци зорлем минавали средното ниво“…

Междувременно премиерът реши да ни зарадва, че „Шансът за великденски добавки е 50:50“, с което ни напомни, че точно такъв е и шансът да срещнете динозавър на Орлов мост – или ще срещнете, или няма да срещнете. Но тъй като само месец след Великден се задават въпросните избори, май динозавърът няма да ни се размине. Нищо ново под слънцето – според „ТРУД“ пък в Италия „Силвио обещава безплатни зъби за възрастните“.

А депутатът, спонтанно присъединил се към коалицията, обещаваща ако не нови зъби на мястото на млечните, то поне таблет за всяко хлапе, г-н Румен Йончев, в интервю за „СТАНДАРТ“ разяснява, че разделението на нацията претърпява развитие – „Вече ще се делим на честни и други“.

Симпатично деление, но според социологията ще се получи нещо малко по-шарено – според анализ на г-н Андрей Райчев за „24 ЧАСА“, делението ще бъде „Две по милион и две по 400 000″… Кои от тая четворка ще са честните – трудно е да се каже. Но както и да го погледнеш – в най-добрия случай ония, другите, ще се окажат два пъти повече…

Съвсем тихо и скромно, дори без подаръци според „24 ЧАСА“ е преминал рожденият ден на премиера – „Дон Кихот за Орешарски, но без телета за рождения ден“… От ДПС му пратили миниатюрно дръвче – бонзай, анонимен симпатизант – статуйка на рицаря на печалния образ, младежкото БСП – благопожелания, написани на партийна бланка… Ей, не-коалицията, човекът се блъска вече десети месец заради вас, поне едно пиле да ви се беше откъснало от сърцето – не ви е срам!

Всенародният и всепартиен патриотичен порив не отмина и надпартийните плеймейтки – „Николета свали дрехите си на 3 март“ – отбелязва събитието „НОВИНАР“. В социална мрежа красавицата „постна голото си татуирано гръбче с бодряшкия поздрав: „Good Morning!“

Хич бива ли така – ние тук патриотично да рипаме да преименуваме планински  върхове, а по гърбовете на красавиците ни надписите да са на чужди езици!

От в. Стършел и блога разПЕЧАТосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.