Гардове от Несебър пак заснети да бият туристи

Кадър от клипа, в който се вижда как гадрове от дискотека „Хелп“ в Несебър (с черните фланелки), прочули се, че убиха шведски турист, отново бият, този път на улицата отпред. Снимка: от YouTube

В блога “Наблюдател” има нов клип, който показва гардове от несебърската дискотека „Хелп“ да бият жестоко летовник пред дискотеката. Описана е и случката.
Авторът на материала Симион Патеев цитира разказ на очевидци, в който се описва как двама от гардовете започнат да бият след спречкване турист, който чака на опашка за закуски.
Собственикът на дискотеката Веселин Ташев, общински съветник от Несебър, отново защитил своите гардове и обяснил, че такива сбивания не са рядкост.

При предишния случай, когато неговите гардове убиха шведски турист, той също заяви, че застава зад тях.

[swf] data=“http://www.youtube.com/v/Y6qxbullDCo“, width=“425″, height=“350″ [/swf]
Виж повече подробности в блога на Симион Патеев тук.

В блога е съобщено още, че записите от охранителните камери в деня, когато гардовете убиха шведския турист, са изтрити. Наблюдаващият прокурор е изискал любителския видеозапис, излъчен и по бТВ, а задържаният в ареста 29-годишен гард Ясен Минев твърди, че е невинен. Според някои свидетели друг, по-едър гард, е този, който скача на главата на вързания на земята шведски турист.
Както вече писа e-vestnik, след качването на клипа с убийството в YouTube, който беше свален след 3 дни, във форума имаше над 300 коментара от цял свят, нелицеприятни за България и българите. Министърът на вътрешните работи Румен Петков още не е коментирал случая.

Виж тук клипа с предишния побой и коментарите – „България е лайняна страна“, писаха в YouTube, по повод клипа с убития шведски турист.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.