Ние от черната дупка

Румен Белчев

Че у нас само бъдещето е светло, си го знаем още от миналия век, но че според американски учен, цитиран от „ТЕЛЕГРАФ“, „Вселената ни е голяма черна дупка“ окончателно ни убеди в това.

Какъв беше тоя наш късмет – не стига, че сме затънали до уши, ами и вселената ни черна, сякаш гума сме горили в нея! Все пак изданието открехва светло прозорче в черната вселенска дупка, в която сме цопнати – „Може да се правят преходи към други светове, твърдят учени“…

Това с прехода към друг, по-добър свят, някои вече го направиха, други се готвят, на трети – здравноосигурителната система ще им помогне. Останалите временно в дупката можем да се поутешаваме с малки земни радости – като твърдим, че са полезни за здравето.

Ако жена ви започва да задава странни въпроси – чие е това червило на ризата ви и защо пиколото на хотела ви поздравява като стар познат, наврете є в муцуната „МОНИТОР“, който съвсем сериозно ще й разясни, че „От моногамията се оглупява“. Швейцарски учени направили опити с плодови мушици и стигнали до тоя фундаментален извод!

Очевидно преди да го споделят с вестника, са го споделили и с други, защото родните партии превърнаха акцията против масовото оглупяване на населението в своя кауза – „БСП чука за вота от врата на врата“ – обещава „ТЕЛЕГРАФ“… Внимавайте, значи, на кого отваряте вратата след позвъняване – току виж – влязъл активист и… за вота, разбира се, нищо лично, никакво емоционално обвързване…

Междувременно „СТАНДАРТ“ разкри строго пазената тайна защо партиите се мотлявят с обявяването на кандидатите си за европарламента – не било, защото се дебнат едни други или защото фракцийките не могат да се спазарят за избираемите места – истината била много по-страшна – „Меркурий бави евролистите“!

В това, дето му викаме политически живот, взеха да се увират не само неидентифицирани субекти, наричани условно задкулисни, не само газови и ядрени лобита, но и планетарните сили! „Според звездобройците от 7 до 28 февруари сме под лошото влияние на планетата Меркурий“ – твърди изданието. – „В политически план през този период не трябвало да се регистрират нови проекти и да се подписват коалиции“…

Нарочно поизчакахме да свърши краткият месец и гадничката планетка да се разкара от зловредата си позиция – наистина, никой нищичко не подписа и не обяви! Ще вземе да излезе вярно, че партиите освен социолози държат и астролози на щат!

Все пак – трябва да се има предвид, че понякога и астролозите грешат – според „24 ЧАСА“ „Грешен хороскоп катурна Филип Димитров“! За тия, които разбират от тая работа, си има и факсимиле на звездната карта на министър-председателя от СДС, която „сочи, че ще управлява минимум 40 години“. Сега разбираме защо тогава лидерите на съюза декларираха, че са спечелили изборите „с малко, но завинаги“!

Адски симпатичен е стремежът на родното вестникарство да ни обясни всичко, което се случва в нашата черна дупка, чрез влиянието на зле настроените към България планетни конфигурации. Още по-симпатичен е коректният всекидневник „ПРЕСА“, който ни светва как можем да се предпазим от злите козни не само на Меркурий, но и на всичко, което злонамерено хвърчи из вселената – „Злото дебне през тоалетната чиния“!

Оказва се, че било много просто – трябва само да затворим капака на тоалетната чиния и злото няма как да се промъкне!

Сега остава да открием къде е въпросният капак на държавата, за да бъде тропнат и злото оставено да спи ако не под камък, то поне под него, в черната дупка, сътворена с нашето възторжено електорално съдействие.

От в. Стършел и блога разПЕЧАТосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.