Ни кон, ни ястреб

Румен Белчев

В странен свят живеем ние!

Зор да завършим училище, да запомним, че всички – от президента до последния клошар – сме произлезли от маймуната, макар ако се вярва на ясновидците, всички да сме потомци я на египетски принцеси, я на ирландски овчарки…

И тъкмо да си повярваме колко избрана нация сме – готова на всичко, разполагаща с генофонд, който може да обърне света – и някакъв си министър на външните работи ни натъжава: „Не сме ястреби, нито троянски коне“ – твърди министърът Вигенин пред „СТАНДАРТ“.

Като малко успокоение за тия два пропуска в развитието ни можем да посочим пословичната българска щедрост – „Сергей иска десятък от евродепутатите“ – твърди отново „СТАНДАРТ“. А какво ще прави с десетте процента от еврозеплатите им? Разбира се – ще се грижи за младежта – „Събраните пари ще се харчат за студентски стипендии“.

Столетната партия може и да е щедра, но едномесечната (всъщност тя даже още май не е съдебно регистрирана, така че може да бъде наречена и „Неродена без цензура“, я удря оземи – само седмица по-късно „Хората на Бареков в ЕП пълнят хазната с надниците си“ – радва ни „МОНИТОР“. Техните пари пък щели да отиват за пенсии. Правилно – днешните старци са бившето бъдеще на България!

Наддаването продължава – както е тръгнало, следващите ще трябва да обявят, че евродепутатите им ще си плащат, за да ходят на работа в Брюксел!

С щедростта си може и да не се прочуем по света, но поне от недостиг на паранормални явления изобщо не можем да се оплачем!

По цял свят хората печелят пари, купуват си с тях храна и си я изяждат. У нас – очевидно е обратно! Поне според „СТАНДАРТ“, „Храната ни изяжда всеки трети лев“. Заключвайте си хладилниците нощем, братя – по нощите кренвиршите изпълзяват оттам, набарват портфейла, преброяват левчетата и излапват всяко трето!

А в борбата с пияните шофьори се включва вече не само полицията, ами земя и небо, звяр и природа – „Голям камък спря пиян с 3,39 промила“ – коректно информира „ПРЕСА“. Давайте сега – нова песен – „Нашите камъни ни пазят!“…

От „СТАНДАРТ“ изравят неизвестна досега връзка на Ванга с Украйна – някоя си Мариана, наречена „варненски сензитив“ (каквото и да значи това), твърди, че „В Киев всеки четвърти е ходил при нея в Рупите“. Киев не е малък град – има-няма три милиона. Седемстотин хиляди значи са се изредили пред малката къщица на пророчицата – браво!

В импровизирани разговори с всеки четвърти от бунтовния град сензитивът Мариана попаднала на шофьор на такси, комуто Ванга била рекла, че „Ще плащате дълго време и децата си ще дадете, но после мир и любов ще има… Няколко месеца ще сте между небето и земята. После една планина ще се премести…“

Ами да – не само планината, ами целият полуостров барабар с нея!

Сега очакваме някой сензитив да се върне от Малайзия, за да донесе пророчеството за изчезналия самолет, съхранено досега в тайна от продавач на сладолед пред летището!

От в. Стършел и блога разПЕЧАТосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.