Щастливо анексираните кримляни са плакали основателно

Иво Инджев

Противниците на глобализацията (както за благозвучие се наричат американофобите) са на път да постигнат първата си победа на полуострова на свободата Крим- оттам вече бягат не само несъгласните с руската анексия местни малцинства, но и големи западни компании.

Омразната на глобалистите „Макдоналдс” напуска анексираната територия и сега кримчани (както вече ги наричаме по руски образец и у нас, по-им отива да са кримляни, завладени от остготиния Путин) са спасени от ужаса на бързото хранене.

Но това е нищо: бягат капитали(сти) и финансисти. Търти да бяга например австрийската банка „Райфайзен”, която закрива всичките си филиали в анексираната територия с изричната уговорка, че за това има „глобални причини”.

Направо се чудя: тези американци и австрийци не четат ли български вестници, в които се разказва как управляващи и опозиция в България непрекъснато се кълнат в необходимостта да не се бърка политиката с икономиката и да не се посяга на нищо руско (във връзка с Крим)? Какво ще спечелият с това бягство „Макдоналдс” и „Райфайзен”- не е ли по-добре по български да си затворят очите и да си правят търговийката с Путин?

Явно „Макдонолдс” и „Райфайзен” не са истински капиталисти, като нашите атакисти, социалисти и герберисти, защото бъркат политиката с икономиката.

Направо са много тъпи. Сигурно не знаят какво благоденствие ще настъпи в Крим след указа на Путин да дари туземците на прилапания полуостров с руски заплати. Вместо да удвоят броя на ресторантите и банковите офиси, които да поемат тълпите забогатели кримчани, малоумните американци и австрийци бягат от тази чудна перспектива!

Сега кримчаните ще могат да си припомнят знаменитото руско банково изкуство, прилагано по съветско време на принципа „ една държава, един народ, една партия една банка”. И ние му се наслаждавахме, преди да ни развратят глобалистите с хилядите си офиси, където лятото можеш да настинеш от климатиците, а зимата да се изпотиш опасно от отоплението, защото тарикатите глобалисти нарочно го надуват, за да могат служителите им да се фръцкат по ризки с рекламни надписи.

Засега няма данни, дали носталгичната вълна няма да реабилитира ръчното сметало, което масово се употребяваше в СССР в годините, когато дори в кретащата на опашката на технологиите България беше оборудвала своите магазини и канцеларии със сметачни машинки- родно производство при това. У нас отдавна зад каси и гишета щракаха лелки с „елки”. Докато в СССР лелките щракаха с дървените топчета на сметалата.

Български русофоби, окопали се вероломно край (все още) българския черноморски бряг вчера трудно сдържаха радостта си от това развитие на събитията. Неблагодарни по отношение на братушките- освободители, местни печалбари обясняваха радостно в телевизионен репортаж, че към България се пренасочват туристически потоци, които за разлика от „Южен поток” наистина се очертава да донесат истинска полза за българския туризъм това лято- поне по отношение на круизните обиколки, отклонени вече от предварително обявените им маршрути до Крим.

На тази русофобия трябва решително да се сложи край!

Смятам, че това е посегателство спрямо интересите на Русия, които тук по вековна православно-славянска традиция са над всичко. Българското правителство, парламентът и прогресивната русофилска общественост трябва да заклеймят ощастливяването на български пристанища чрез нещастието на кримляните.

По почина на разюзданите украинки от “Фемен”, най-косматите български русофили да бъдат командировани на съответните кейове и да се държат като гейове за сплашване на пренасочените от Крим туристи, демонстрирайки обаче обратната на тяхна сексуалност . За целта да се учреди незабавно българска неправителствена организация “Гларус”, начело с правителствения служител Божидар Димитров (който смята Крим за законна плячка на Путин и същевременно е споделял медийно богатия си опит на гларус от зората на соцтуризма в България).

Настоявам веднага да се внесе закон за забрана на пренасочването на бягащи туристи, капитали, граждани, селяни, таврийски, бесарабски българи и др.подобни малодушни елементи от Крим към България, защото това оттичане вреди на нашата вековна “течна дружба” с руския народ. Преди украинският народ да ни освободи от нещо, не бива да му се помага с русофобски акции по посрещане на туристи, от които не е забогатял русифицираният Крим.

В краен случай, ако се надигне бежанска вълна от бесарабски българи, България да услужи на Русия с вълна от българизирани араби за компенсация. Демонстрацията на солидарност да се организира под надслов: “ Бесарабски и арабски българи- дружба навеки”!

Ако българизираните араби не пожелаят доброволно да заселят опустяващите земи на бесарабските българи, да бъдат повикани на помощ казаци, за да приложат описания от Г.С.Раковски в сп. „Дунавски лебед” метод на убеждаване на цели български села да емигрират под ударите на нагайките и бичовете на братушките.

Важното е преди всичко да не ядосваме Путин. Защото като нищо ще пожелае да ни освободи още веднъж- този път от игото на „Макдоналдс”, „Райфайзен” и българските неблагодарници, които искат да печелят от (не)щастието на анексираните кримляни. Путин има всички основания да защити правата на отрудените руски олигарси, които с пот на челото наблюдават в момента как спечелените от тях с честен труд милиарди се топят на борсите с още по-голяма бързина, от онази, с които са ги натрупали.

Прави ще се окажат онези другари и другарки у нас, които в разгара на анексирането на Крим изтъкваха като основен аргумент в полза на анексията факта, че тя е била посрещната от местните руснаци със сълзи. Имало е защо, но тепърва ще го разберат.

От блога на Иво Инджев

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.