Журналисти-скиори изпитваха новия „Форд Куга”

Български отбор пътува с два форда 3.8 хил. км из Европа за ски състезанията за журналисти в Швейцария

Новият дизелов „Форд Куга” автоматик в най-високата точка на Симплонския проход между Швейцария и Италия. Снимка: Тихомир Шолев

Фирмата „Мото-Пфое” предостави на отбор български журналисти скиори новия модел „Форд Куга”, за да го тестват, като пътуват с него за състезания в швейцарския град курорт Шампери в края на март.
В обширната ски зона Порт дю Солей между Швейцария и Франция, 197 журналисти от 32 държави се събраха на традицонна зимна среща, световно първенство за журналисти.
Дотам пътуваха с „Форд Куга” и с „Форд Мондео” 7 български журналисти, които участваха в състезанията. Шофьорът на новия „Куга” Юлиан Стоянов, изпълнителен директор на седмичника „Лична драма”, сполучи да вземе златния медал в гигантския слалом в групата до 55 г. Освен това се класира на 10-о място в ски бягането класически стил на 5 км., и взе бронзов медал в комбинацият. И заедно с това измина на кормилото близо 3800 километра денонощен пробег в двете посоки по пътищата на Европа. И той, и колегите му вече са фенове на новия дизелов SUV (джип) „Форд Куга”, с който пропътуваха това разстояние из Европа. Автомобилът е с автоматична скоростна кутия, което е оценено като улеснение при дългия път.

Българския отбор на Световното първенство по ски за журналисти. Прави от ляво на дясно: Борислав Костурков – СБЖ, Блиц БГ, Христина Балинска – БТВ Медия груп, Любомир Бояджиев – Нова ТВ, Александър Богоявленски – България он Ер, Юлиан Стоянов – в. „Лична драма”, Тихомир Шолев – СБЖ, коментатор по правни въпроси, ъстредник на различни издания. Клекнали от ляво на дясно: Весела Владкова – БНР, Елена Гюрова – БТВ Медия груп. Снимка: личен архив

Общо 8-членният смесен по възраст и пол отбор от български журналисти се представи отлично в швейцарското състезание, което е уникална комбинация от гигантски слалом и класическо крос кънтри. Отборът беше снабден със ски „Росиньол” от фирмата SLS, дългогодишен партньор на Българския ски клуб на журналистите.

Здраве, Наука & Tex
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.