Какви сме станали готини!

Румен Белчев

Преди светли празници ни обладава едно такова богобоязливо настроение – направо да ни е драго да си се гледаме в огледалото!

Станали сме смирени, постим съвестно, псуваме се умерено, купуваме си върбички от черквата, а не от бабите по тротоара и само поглеждаме изкриво агнешкото бутче във фризера – и то не заради друго, а защото сме се минали и сме го купили преди намаленията. И, стъпили на кантарчето пред огледалото в антрето, с удоволствие забелязваме положителните промени в себе си – и като маса, и като визия. И започваме да гледаме на живота все по-позитивно!

Най-позитивната новина за седмицата дойде от „СТАНДАРТ“ – „Миков прати депутатите да строят ограда с Турция“. Най-после – бихме рекли, едно разумно и народополезно решение! Дето се вика – да почистим България поне за ден! Вместо да се упражняват в остроумие едни към други, да ходят да опъват телените мрежи! Н

а тези, които ще възразят, че това са неонацистки призиви, ще цитираме само парченце от интервюто на проф. Милко Палангурски от Великотърновския университет за „24 ЧАСА“: „За по 14 дни д-р Константин Стоилов  написва Наказателния кодекс и Търговския закон, които не са променяни 50 години, а сега за 20 години не могат да съставят Наказателен кодекс!“. Като не могат – на границата!

Друга позитивна новина е, че  изборите вече затропаха на вратата и освен богобоязливите настроения почувствахме пърхане на пеперудки в стомаха – но не от глад, а от отново събуждащото се у нас чувство за гражданска отговорност!

„Ромите се обединяват за изборите с мотото „Не на 50-те лева“ – тържествено съобщава „МОНИТОР“. За съжаление, седмичка по-късно отново в същия вестник се появи информация, която придава малко по-инакъв смисъл на обединението – „Гоце цака по 150 лв. на глас за евровота“.

Да беше само трибуквената формацийка на бившия президент – с мед да я намажеш и да я пуснеш насред пчелина, ама не – „Социалистите също се включвали в пазарлъка, като техните оферти били по 70-80 лв. на глас“. Пинтии, разбираш ли! Но и от тях има по-стиснати! „От ГЕРБ са най-скромни – те предлагат по 60 лв“…

Общо взето, според разкритията на г-н Бареков, поредния (след експремиера Борисов) любимец на изданието, „500 000 гласа ще бъдат купени от ГЕРБ и АБВ“.
Голям купон се задава из махалите!

Елементарната сметка показва, че за да се неутрализира тоя купен вот, социалистическата партия и съюзниците є също ще трябва да си напазаруват половин милион избиратели.
Кое й е положителното на тая новина? Ами – че ако проявите достатъчно активност и заемете правилната гражданска позиция, можете да си изкарате само срещу едно отиване до секцията колкото да си платите сметката за тока!

И още една свръхположителна новина, която ни изпълва с надежди за по-светло бъдеще! На мрачната констатация на „МОНИТОР“, че „Българите са едни от най-мрънкащите и тъжни хора в Европа“ коректният вестник „ПРЕСА“ противопоставя данни от новия справочник на ЦРУ за страните в света.

Оказва се, че не по всичко сме на последните места – „По показател „смъртност сред населението“ България е на шесто място“! Отстъпваме само на Украйна и пет африкански държави. Далеч след нас по смъртност са Сомалия (оная, с масовия глад и пиратите) и Афганистан (където от тридесетина години има война)!

Така че – да не униваме, братя – може наистина да сме прекалено и излишно мрънкащи, но поне няма да е за дълго!

Да му мислят тогава цакащите по две-три петдесетачки за глас по изборите кого ще представляват в Европейския парламент!

От в. Стършел и блога разПЕЧАТосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.