Българският жиголо: Търсят ме отракани бизнесдами на 35-50. Но по-често от чужбина

Цената върви от 20 лева за среща до 50 лева на час

26-годишен, 40 лв. на среща. Снимка: от сайт за запознанства

Военен от българската армия, студент по право, web-дизайнер, плувец, автомобилен състезател, футболист, IT специалист… Не е за вярване, но хора с такива професии в свободното си време предлагат сексуални услуги срещу заплащане. Тоест упражняват т. нар. професия жиголо – мъжка проститутка.

Репортерка на е-vestnik се регистрира в сайтове в Интернет, където се предлагат такива услуги, свърза се и поговори с въпросните мъже за условията, при които работят. Проучването обхваща само мъже, които обслужват жени („е, за семейства също няма проблем“ – казва един от тях), и не включва гей-жиголата.

Ето какво разказва за работата си 24 годишен мъж с псевдонима

ELF, професионален партньор за ескорт:

„Най-интересни преживявания съм имал с клиентки в чужбина. Когато ходя там и изкарам примерно 2-3 седмици, най-много ми харесва. Свързват се с мен по Интернет, чрез сайтове за ескорти. На запад не се казва жиголо, а ескорт. Демек, придружаване. То включва не само секс, но и компания – ходите на вечеря, на екскурзия, на кино. Има западни сайтове – английски, френски, немски, публикувам си 5-6 снимки, информация за себе си и те ми се обаждат.

Имам профили в няколко сайта. Те се обаждат, пишат, изпращам им снимки, виждаме се и си говорим с web-камера, за да няма разминавания. Знам английски, а английски се говори навсякъде. Това е и езикът на Интернет. В сайтовете, в които публикувам, само аз съм българин, други засега няма. Това не е работа като за българи – просто го вадиш и хоп, всичко е готово. Първо, трябва да имаш тяло, да си добър любовник, да имаш терен, да знаеш езици.

Месечно три-четири пъти ме търсят чужденки, а понякога повече. Или те идват в София, или аз пътувам дотам. Изпращат ми електронен самолетен билет, аз го взимам от билетния център на НДК, отивам примерно в Брюксел, тя ме чака и така.

Не може да говорим за еднакви тарифи за българи и чужденци, защото там стандартът е съвсем друг. Тук, в България, максималната цена за 1 час е 50 лева. А там е 150 евро на час. Но обикновено аз не приемам за 1 час да пътувам дотам, а се ангажирам за 1 уикенд или за една седмица. Тогава тарифите са различни и опират до договорености.

А тук, когато се обаждат семейства, защото много често се случва, тарифата е 100 лева, но повече не може да вземеш, защото стандартът е нисък. Плюс това, има много циганета и разни оръфляци от провинцията, които много свалят цените.

Преди се занимавах и с друг бизнес, но две дини под една мишница не се носят. Човек не може да се занимава с няколко неща едновременно. Предпочитам да имам повече свободно време, а и това ти изсмуква много енергията, натрупва се и психическа, и физическа преумора. Това да се срещаш с различни хора и да бъдеш в толкова близки взаимоотношения с тях адски изморява. Най-голямата преумора се получава от работата на мозъка, не толкова от свиването на мускулите. Но и всичко останало е свързано със стрес – пътуване, неизвестността, мисълта какво ще видиш насреща си, дали ще е същата мадама от снимките, какви ще са й желанията. Неизвестността, колкото и да е приятна, буди стрес.

Не ми се е случвало да отказвам, но е имало и неприятни случаи, например с едно семейство, в което мъжът беше страшно ревнив. Бяха българи (това с чужденци не може да ти се случи) и им беше за първи път. Имаше големи сцени. Накрая си хвана жената и си тръгнаха.

Никога не съм имал проблеми с ерекцията, докато съм с клиентка. Не използвам и хапчета. Първо са скъпи – по 40 лева, второ, да чукам на дърво, още не ми трябват.

Не ги питам за годините. Поръчват ме главно жени на средна възраст, тип бизнесдами, отракани, между 35 и 50 годишни. Но има 50 годишни, които изглеждат на 30. Не мога да кажа, че чужденките се поддържат повече от българките. От тази гледна точка нещата са съпоставими, еднакво добре се поддържат. Поне тези, с които съм бил.

Ако трябва да правя сравнение между българките и чужденките, то може да се каже, че българките по-рядко си позволяват да си поръчват такива услуги. Не само парите са им проблем. Проблем е и манталитетът, и задръжките, и комплексите, и предразсъдъците, и много неща. Но това най-често го правят бизнес дами, повечето от провинцията, които или имат собствен бизнес, или богати съпрузи.

Дори съпрузите им ги толерират да правят такива неща. Защото не им се занимава. Те си имат млади любовници на по 18 години и са си намерили формула за съвместен живот – единият си прави каквото иска, другият се съобразява или намира собствен начин да се забавлява. Това е в името на запазване на брака, грижата за децата и доброто име в обществото.

Имам такива постоянни клиентки. От София всяка седмица ми се обажда по някоя постоянна клиентка, а от провинцията – някои всеки месец, други през половин година.

Поемат ми всички разходи по принцип, но спането и храната не са проблем, защото колкото плаща жената за 1 човек, горе-долу толкова е и за двама. Това не са чак такива разходи за тях. За чужденките също не е скъпо да ми плащат самолетните билети, защото те ползват и компании, които предлагат евтини полети, плюс това за тях 200-300 евро не са нищо.

С някои даже не се стига до секс – само ги придружавам. Имаше една жена, която искаше да си направи екскурзия до Италия и аз само я придружавах. На други им правя само масажи. Но 90% си искат секс. Ако трябва да кажа аз какво предпочитам, предпочитам да са платежоспособни. Въпреки че като цяло всичко ми доставя удоволствие – пътуването, разглеждането на музеи, развлечението, новите места, вечерите, шоуто, разговорите.

Това, което научих от работата си е, че жените искат главно уважение, да им обръщаш внимание и да ги караш да се чувстват единствени. Това е.

В бъдеще може и нещо друго да работя, но искам пак да е собствен бизнес с добри печалби“.

Къде може да бъде открит български жиголо, освен по западни Интернет-сайтове?

30-годишен, 30 лв. на среща. Снимка: от сайт за запознанства

В клубовете за проститутки мъже не се предлагат, установи проверка в над 15 столични клуба за проститутки. Няколко жигола се намериха в Интернет. В българското Интернет пространство обяви от типа: „Предлагам секс и френска любов на дами срещу скромно заплащане, 20-30 лева на среща“ са публикувани редом до обяви, които гласят: „Търся дама за секс без финансови условия. Без значение е външният вид и теглото, само да е от София.“

Много обяви на жигола обаче има и във вестниците със справочна информация. Българските, които предлагат секс срещу заплащане, се държат любезно по телефона, отговарят старателно и грамотно на имейли и са съгласни на предварителна, безплатна среща за опознаване. При поискване, изпращат истински свои снимки в цял ръст, леко разголени и загадъчни, но не и порнографски.

Според едно от момчетата, с които говорихме, много от барманите в столичните заведения също предлагат сексуални услуги срещу заплащане, ако някоя от клиентките на заведението поиска да си тръгне с тях. Същият принцип е валиден и за певци, танцьори, стриптизьори и целия обслужващ персонал в нощните заведения.

Как изглеждат?

За разлика от проститутките, сред които има и красиви, но и много невзрачни девойки, жиголата в България в общи линии покриват стандартните изисквания за добър външен вид. Обикновено са високи младежи със спортно телосложение. Демонстрират два типа отработено излъчване – „сериозен, чувствителен и услужлив“ и „небрежен симпатяга, който не се взима на сериозно“. Първите не са особено интересни събеседници, но това не ги притеснява, защото са убедени, че жените искат от тях само секс. Вторият тип са по-словоохотливи, но и те разчитат да доставят удоволствие на жените основно в леглото, а не чрез мисловни пируети.

Колко струва българският жиголо?

28-годишен, масаж по споразумение. Ако пожелае секс – услугата е безплатна. Снимка: от сайт за запознанства

Цената, на която една жена може да поръча жиголо в България, е между 20 и 50 лева, но това е условно. Част от мъжете определят цената си „за среща“ (например – „30 лева за среща“), независимо колко ще продължи тя, а други – „на час“, но пък са склонни на отстъпки, които стигат до „ако си хубава, може и без пари“. Трети обявяват в офертата си: „Правя масажи, за които взимам, колкото дамата реши да ми даде. Ако след това ме пожелае, услугата е безплатна“.

Как омайват жените?

Всеки жиголо си има собствен начин да спечели жената и да я накара да се почувства удовлетворена: „Доставям изцяло удоволствие на дамата, изпълнявам и най-съкровените й желания!“, „Правя каквото жената пожелае, стига да е в рамките на възможното“, „Оставям жената задоволена на две нива“, „Старая се винаги да ставам все по-добър“, „Опитвам се да бъда внимателен и нежен, надявам се да се получава“, „Интуитивен съм и умея да съпреживявам. Стремя се първо да доставя удоволствие на партньорката си и като видя, че го изживява, това ми доставя удоволствие и на мен“.

Външният вид и възрастта на клиентката са без значение. Подобно на проституките, жиголата държат само на дискретност, коректност и хигиена. Повечето са съгласни да правят всичко в секса с една жена, стига да е с презерватив и да не е свързано с насилие („Не бих се съгласил да упражнявам физическо насилие върху жена, независимо под каква форма“).

Защо са избрали тази професия?

М.З, 23-годишен студент по право, споделя, че имал връзка с 35-годишна жена. Веднъж, както си били в леглото, тя му казала: „Защо не станеш жиголо? Жените страхотно ще си падат по теб!“

Решил наистина да опита и му харесало. Въпреки че е пред завършване на университета, не може да си представи в близко бъдеще да започне работа в някоя адвокатска кантора. Твърди, че най-много обича да прави секс, това било най-интересното, което може да му се случи и е щастлив това да му бъде професията.

Единственият проблем бил, че преди всяка първа среща с непозната жена много се притеснява. „Всеки път се надявам с времето да спре да ми пука толкова много, но не се получава“.

К.К., 24-годишен, казва, че е станал жиголо, за да си помогне с парите. Жените го търсели веднъж на 2-3 дни, което му се отразявало много добре както на физическата кондиция, така и на бюджета: „Върви ми, припечелвам по нещо допълнително по този начин. Трябва да си ремонтирам кухнята“. Според него, било вярно твърдението, че само грозни и изпаднали жени си плащат за секса, но го приема философски: „Ами професия. Рисковете на професията“. Не му се е случвало да се влюби в клиентка, но веднъж една от тях толкова си паднала по него, че го подложила на телефонен тормоз и искала да се развежда, за да живеят заедно. Наложило му се да си смени телефона.

По този повод А. В., 24-годишен, разказва друга история: „Не ми се е случвало да си падна по клиентка или тя по мен, но съм се влюбвал в проститутка. Веднъж отидох на масаж, а там обикновено се предлага и секс. Много си харесах една от девойките. Поканих я да излезем някой път заедно, тя се съгласи, срещнахме се веднъж, но след това ме отряза за по-сериозни отношения. Дори я бях поканил да живее у нас, защото тогава нямаше квартира, но тя и на това не се нави. Много тежко го изживях“.

Много от мъжете, които предлагат секс срещу заплащане, твърдят, че са пуснали обявата на майтап и от любопитство. Сред тях има 30 – 35 годишни мъже с различни професии, които просто искат да разнообразят сексуалния си живот и ако може, междувременно да изкарат по някой лев: „И без това не си подбирам партньорките. Правя го с всяка, която се навие. Нямам никакви претенции към външния вид. Абсолютно всички жени ми харесват. Като гледам, че някои жени направиха състояние от тази професия, реших и аз да пробвам“, казва Р. Г., 32-годишен.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.