Жабата е мрачно животно

Румен Белчев

Празниците минаха, от агнешкото останаха само кокали и спомени, животът продължава и отново на масата се явиха познатите ни до болка жабета за ручане. Под предлог, че се задавали поредните избори, партийните централи започнаха да бълват огромно количество змии, жаби и гущери по адрес на опонентите си.

Експремиерът Борисов цапардосва ексминистърката Масларова: „Масларова пък летя на опера за 50 хиляди“ – цитира „24 ЧАСА“. Засегнатата бивша социална министърка светкавично се оправдава пред „ПРЕСА“: „Никога не съм била в Сидни“, но вече е късно – сега чак до деня за размисъл ще трябва да доказва не само че не се е разхождала до Австралия, ами че няма и сестра.

Междувременно г-н Борисов не губи време и продължава еврокампанията срещу управляващите с евроизразни средства: „Точната дума за тях е негодници, които съсипват българската държава“. Лидерът на набедените за негодници г-н Станишев пък отговаря пред „МОНИТОР“, че „Бойко Борисов и Цветан Цветанов газеха държавността“…

Балканска специфика – ти му речеш нещо, той отвърне, и то така, че у джигера да те смъдне, ти му отговориш по-така, той – нещо още по-така… И всичко това за какво?
За какво беше тая кампания?

Мислите – за избор на депутати в европейския парламент? Дръжки – пак г-н Станишев ще ви го рече – „Залогът за предстоящия евровот е дали Борисов и Цветанов ще се завърнат на власт заедно с политиката на социален геноцид и рекет над бизнеса“. Човекът си го казва едно към едно – дърленето е за властта у нас, каква ти тук Европа!

Сред цялата тая говорилня хората могат да се объркат като едното нищо – г-н Янаки Стоилов например започва кой знае защо да агитира за кандидат на съвсем друга партия: „По-добре Пеевски да е евродепутат“! „ТРУД“ съвсем добросъвестно си е записал и пледоарията: „Ако се поставя дилемата дали Делян Пеевски да бъде номинален депутат в България или реален евродепутат, може би второто е за предпочитане“…

Преведено на български според нас това означава, че е много по-добре г-н Пеевски да не ходи на заседанията на европарламента, отколкото да не ходи на заседанията на нашия…

Но стига политики, пролетта отново дойде, любовта е навсякъде – ето, и в „24 ЧАСА“ „Катето Евро и Мария Гроздева сватосаха кучетата си“. Има и снимка на щастливите сватовници, а пред тях двете сватосани животинки позират – все още заклещени…

А ако любовта не спаси света, си имаме и втори вариант – младият и енергичен г-н Бареков проявява готовност да се оправи не само с несимпатичните му телевизии, но и с несимпатичните му конкурентни кандидати. Ето цитат от „24 ЧАСА“: „Вижте кой води листите – Сергей Станишев, премиер на тройната коалиция, Ивайло Калфин – министър в същото правителство, Делян Пеевски – зам.-министър от това време, Меглена Кунева, която бе еврокомисар тогава. Архитектът на това чудовище беше Първанов, а Борисов им бе главен секретар“!

С надежда да открием поне едничка позитивна новина поглеждаме към забавните страници на „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“, но попадаме на „Зло магаре напада крави“ и ужасени захвърляме вестника.

Какви времена – и добичетата европощръкляха! Защото жабата е мрачно животно.

От в. Стършел и блога разПЕЧАТосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.