Въпроси за Бобов дол

Румяна Угърчинска. Снимка: сайт на журналистката

Купони, робовладелци, унижение, феодализъм… и „доброжелателни“ медии, които ронят крокодилски сълзи след като прибраха няколко милиона благодарение на изборите от партиите закрилници на местните феодали.

Питам. Защо тези загрижени за истината журналисти тичат обикновено на фестивала в Кан или на концерта на Силви Вартан, вторачват камери с часове върху строшена канавка в някое предградие на София или кавга в цигански квартал, а не отразяват как живеят българите. Всички българи, не само тези които се возят в лимузини.

Питам. Кои управляващи една държава, със съвест и малко морал, приемат без никаква реакция българския местен неофеодализъм?

Дори и да е досадно сравнението за някои, все пак ще подчертая. Ако репортаж като този от Бобов дол се покаже от някоя френска медия, моментално ресорния министър ще се появи на място и ще съобщи за незабавно взети мерки.

Къде са министрите? Депутатите? Областните управители? Кметове? Общински съветници? Нали тези бедни хора са гласували за някой. Дали са мандат да бъдат представени и защитени!? Или господа избраните и „информиращи“ знаят да се сещат за тях само по време на избори?

Един съвет: не чакайте избори! Още днес, всеки ден, заливайте вашите управляващи които са избрани (със или без вашия вот) с искания, въпроси, жалби…. Нека усетят че носят отговорност. А ако не отговарят: залостете вратите на кабинетите, обградете луксозните им коли, да не могат и крачка да направят преди да са поели отговорността си и не са уредили съответния проблем.

Всеки гражданин и избирател има това право и всеки избран има това задължение. Политиката се прави във всекидневието а не само в предизборния бизнес.

От личната страница на Румяна Угърчинска

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.