Гащи

Румен Белчев

Затопли се, какво ти затопли се – направо жеги ни налегнаха, порнографиите в политиката писнаха на всички и нормалните хора започнаха да завръщат интереса си към обикновената, спокойна, традиционна пикантерия.

„Извратен кълвач чука улични лампи“ – намигва „СТАНДАРТ“. За съжаление на всички, любопитно надзърнали под снимката на извратеняка, там пише с думи прости, че глаголът е употребен не в оня смисъл, а в директния – на кълвача нещо му станало и се забавлявал да тормози хората, като блъска с клюн по тенекиите на лампите.

Тюх, да му се не види – тъкмо щяхме да станем родина на ново животно – кълвач, който свети нощем!

Животът на птиците очевидно вълнува колегията – „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“ в подробен репортаж ни разказва как в село Крупник „Щъркел краде сутиен, жена му го напуска“. Разбираме щъркелката – никое същество от женски пол не би се радвало на чужд сутиен, закачен за гнездото му. Не разбираме щъркела – добре де, задигнал си го – що го носиш при благоверната!

А откъде щъркелът е намерил бельото, научаваме от „СТАНДАРТ“ – „Хвърчат сутиени и гащи на „Уимбълдън“! Тъкмо да си помислим, че се връща онова време, когато фенките на доста по-младия тогава Том Джонс го замерваха с бельото си и – ново разочарование. Строгият английски правилник забранил цветните петна по екипите и поради тази причина „дамите с цветни сутиени са принудени да ги махат, за кеф на мъжката част от публиката“…

Щом минахме на спортна вълна – бегом към Бразилия – и там гащите преобладават! С огромно съчувствие „24 ЧАСА“ ни съобщава, че „Жената на Рууни остана без бельо“. Свили й го от куфара и за да не си помислите, че това е бял кахър, има си и изявление на пострадалата: „Липсва ми бельо за хиляди!“ Или бельото е било скъпичко, или куфарът – много голям…

Иначе по световното веселбата е пълна – „Репортерка остана по сутиен в пресцентъра“ – радва се „ПРЕСА“, „ТРУД“ успокоява моралистите с „Бразилките не свалят бикините на плажа“, а „СТАНДАРТ“ над снимка на симпатична красавица по бански обявява: „Свалячи преследват зайчето на Коста Рика“. Дописката завършва с изпълненото със съжаление твърдение, че „Тя е готова да се снима за корица на мъжки списания, но не и да свали която и да е от дрехите си“.

Далеч от Бразилия и костариканските зайчета националите ни се забавляват по своему – „Валери подкупва кон с моркови“ – информира „СТАНДАРТ“. Като няма зайчета – няма морковите да стават зян!

Иначе международното положение става все по-международно – според „МОНИТОР“ „Чехите не щат да ядат крокодилско“ – можете ли да си представите, а „24 ЧАСА“ споделя челния азиатски опит: „Китаец пропътува 160 000 километра, шофирайки без ръце и без книжка“.

Човекът карал без ръце – не защото бил къркан, а защото били ампутирани. Единият крак – на педалите, другият – на волана.

Страшно ми е любопитно каква физиономия са направили китайските катаджии, когато са му поискали книжката, пък той им отговорил на китайски нещо в смисъл „И да имах, нямаше как да ви я дам, щото ръцете ми ги няма“…

Така в жегите се опитваме да се позабаламосаме, та поне за мъничко забравим лъжите, кризите, кворумите, псувните, коалициите, оставките и всички други кални номера от порнографията, която ни трови живота.

От в. Стършел и блога разПЕЧАТосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.