Политици палачинки се запремятаха предизборно. Все около Борисов се въртят

Ангел Славчев, заместникът на Бареков, гръмко напусна партията ББЦ и обяви, че лидерът му бил марионетка на Пеевски. За Бареков – ясно, ту е с Борисов, ту с банкера Василев, ту с Пеевски и се оглежда накъде да се преметне.

Въпросът е – на кого е марионетка Славчев? Накъде обърна палачинката? Към НФСБ? Накъдето са се запътили и ВМРО?

Още не станал политик, Славчев вече върти задника по посока на вятъра. Няма как да е по-малко отвратителен от Бареков…

Генералът о. р. Атанас Атанасов, зам.-шеф на ДСБ, пък заяви пред Нова ТВ, че „Следващото управление трябва да бъде реформаторско. Ние можем да управляваме с ГЕРБ и това е полезно за държавата.”

Изборите наближават и политици се разтичаха като невестулки из лозе, бързо да се метнат в правилната коалиция, която ще им донесе прехраната.

И всъщност всички те се въртят около Борисов. Целите са прости – първо, да влязат в парламента, второ – да се качат на влака на Борисов. Борисов ще има нужда от коалиция, няма да може да управлява сам.

И ще раздава подаръци – ще почерпи примерно НФСБ-ГОРД-ВМРО (примерна коалиция) с някое министерство или някой друг зам.-министър, ще им даде Агенцията за българите в чужбина, която има голямо значение за издаването на български паспорти на македонци и шиптъри – то и от това пада по нещо.

На изгладнелите за власт, засега изпаднали от парламента, като генерал Атанасов, ще бутне някой кокал. В миналия парламент Борисов даде на ДСБ някой друг зам.-министър. Но той ще иска като преди сам да кара влака. И политическите кебапчийски котараци, които се въртят около него, сега мяучат, за да ги почеше зад врата, а те да му осигурят тази власт.

АБВ и те се умилкват, каквото и да приказва Първанов. Банкянско-пернишката коалиция при тях е скалъпена отдавна.

А Бареков сега, откак му секнаха парите, се ослушва за нов спонсор. Ама май ще го пуснат по нанадолнището. Както го нарече бившият му приятел Борисов – „оня капут…”. И вече употребен.

Иначе, все по-ясно се вижда, че всички приказки от политици в последната година водеха към едно – връщане на Борисов на власт.

За съжаление, единствените партии, които не показват признаци на сближение с Борисов, са БСП и „Атака”. Ама кой знае. Сега има конгрес на БСП, може да изберат „правилния” лидер и „правилно” ръководство…

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.