Малки предателства

Румен Белчев

Древните са обичали да казват, че думите отлитат, но написаните – остават…

За добро или за зло.

За наше щастие – думите и клетвите за вярност, изричани през последните месеци, са останали – във вестниците и в интернет. Написаното остава – за да свидетелства рано или късно за сметкаджийството, лицемерието, подлостта и двуличието.

Остават огнените думи, изречени в защита на любим лидер – „Въпрос за оставка на Сергей Станишев пред БСП не стои. Той е политик от световен мащаб и има много възможности пред себе си. Той има европейско бъдеще (…) Лидерът ни избира да остане и да решава проблемите в страната“. Спомняте ли си чии са? На огнената Мая Манолова, която брани началството в началото на юни пред „24 ЧАСА“.

Месец по-късно огънят се обръща – няма само палачинките да правят това, я! „Станишев не е в позиция да посочва наследник“ – твърди също така огнено огнената Мая пред „OFFnews“: „Станишев посочи своя фаворит, което е доста неуместно за партия като БСП. На хала, на който се намира партията в момента, това е наистина доста неуместно. Когато сме катастрофирали челно осем пъти, трябва да се търси не приемственост, а промяна“.

Къде остана политикът от световен мащаб с европейско бъдеще? Няма го – има кампания, а Мая е кандидат…

Макар че на пръстчето не може да му стъпи на другия кандидат за председателското място – председателя на Народното събрание! Той наистина знае как се прави кампания!

„Подгряха Миков за шеф на БСП с кючеци на маса“ – твърди „МАРИЦА“. Има си и мила снимчица – красавица кърши кръшно тяло сред чашките и чинийките на председателя на българския парламент.

Малките предателства заради лидерски боричкания очевидно са заразни – дори и най-новата ни безцензурна партия не им остана чужда!

В писмо до медиите зам.-председателят й обяви, че напуска с гръм и трясък заради връзките на председателя Н. Бареков с новия демон на републиката – Д. Пеевски.

От сайта на партията си припомняме едни други думи на г-н Ангел Славчев, споделени с избиратели преди петдесетина дни: „Ние сме единствените, които имаме сили и смелостта да се изправим срещу тази система. Дайте ни възможност, за да върнем достойнството на хората.“

Нямащият нищо общо с г-н Пеевски вестник „МОНИТОР“ ни дава кратко резюме на обвиненията към Николай Бареков, след което добросъвестно цитира обидените му слова: „Ангеле, това ли е цената на любовта ти към мен и към „България без цензура?“

Нека си се обичат младите – ние не им се бъркаме, любопитно е, че според цитатите „до края на месец май във фирмата на г-н Славчев са постъпили над 850 000 лева“, а изнервеният нов политик от хептен нов тип обяснява, че „между Ангел Славчев и Бисер Миланов-Петното няма разлика. Доскорошният зам.-председател бил внедрен първо във февруарските протести, а по-късно като камикадзе и в ББЦ“.

От кого? Ами – самият Н. Бареков ни го казва: „Хванах го за ръката от улицата. Вкарах го в политиката. Дадох му път в живота. Грижех се за него като дете, въпреки че цялата партия беше против това“…

Ето кой вкарвал провокаторите в политическия живот, значи!

Пък ние какво си мислехме…

От в. Стършел и блога разПЕЧАТосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.