Извънземните идат!

Румен Белчев

В това чудо, икономическата логика, няма логика!

Нормалният човек работи повече, за да получи повече. Когато получава достатъчно според него – намалява темпото. Ей затова се потресох, когато в „СТАНДАРТ“ прочетох, че „Работим 45 минути за литър бира“. Като знаем колко бира се изпива в тия жеги – май само за едната бира работим!

Според цитираното от вестника изследване в Румъния за литъра се работело 23 минути, а в Германия – само седем!

Е, може ли някой да ми обясни защо германците бачкат като луди? Кой може да излочи толкова много бира, колкото те изкарват за един работен ден? Шейсет и осем литра и половина! Сто тридесет и седем бири! За какво се трепят тия хора – направо не мога да разбера!

Май в тия жеги и бирен недостиг логиката съвсем започва да изчезва – отново „СТАНДАРТ“ ни осведомява, че „Партии купуват имейли на кило“. `Оправен добричлия предлагал в мрежата два милиона имейл адреси на българи срещу скромната сума от двеста лева. Партиите пък ги купували, за да агитират със спамове избирателите си, та да вземат да ги харесат и да гласуват за тях… Човекът си докарвал до петстотин кинта месечно – жив и здрав, МВР-то рекло, че това не е престъпление. А какво ще си докарат партиите – то ще си проличи.

И тъй като изборите наистина наближават, вече се съставят списъци всякакви – „Лудите в списък преди изборите“ – цитира проектонаредба на министерството, опасно за нашето здраве, „ТРУД“. Правилно – може да се използват в агитацията, всички знаем, че луд умора няма! А може и да се компрометира чужд кандидат – по време на кампаниите даже докторите трудно различават кандидат-депутат от луднал психар и обратното.

Спасението, както винаги, се задава откъм една братска необятна страна – „Космически кораб надупчи Земята“ – прославя тайнствената сибирска дупка „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“. Дупката наистина изглежда внушителна на снимките, още по-внушително е второто заглавие – че билa „Бърлогата на извънземните“. То се видя, че ние не можем да се оправим сами, контактьорките ни нещо не се свързват като хората с висшите сили и дават погрешни предсказания – най-добре е да разчитаме на близките срещи от трети вид!

За съжаление в текста под обнадеждаващите заглавия руски изследовател обяснява произхода на осемдесетметровия кратер с необичайно, но все пак природно явление.
Язък – спасението тъкмо ни дебнеше откъм дупката, явно пак ще се поотложи!

Но междувременно мераклиите могат да потренират за близки срещи от четвърти вид – „24 лева за секс с извънземна“ предлага „ТЕЛЕГРАФ“. Любопитен репортер се е заврял в интернет сайтовете за електронна търговия и надлежно ни осведомява за новите културни придобивки – надуваема кукла с три гърди, като марсианската проститутка в „Зов за завръщане“. Куклата предлагала извънземни варианти на удоволствие, а като подарък си носела и лепенки за поправка…

За тези, на които извънземните удоволствия са чужди, срещу малко по-висока цена – от 39 лева, човек можел да си купи „магаре и крава за секс“. За лепенки към тях не се споменава, но пък „животинките издават също така правдоподобни звуци“… След прочетеното вече с известно подозрение минавам край говорещите кукли и мъркащите мечета в детските магазини…

Но нас извънземните ще ни спасят – ще видите!

От в. Стършел и блога разПЕЧАТосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.