10 зам.-министри мюсюлмани – власт с религиозни квоти. Борисов е все по-неадекватен, но бил десен…

Изявлението на Борисов, че като дойде на власт ще назначи поне 10 зам.-министри мюсюлмани е нов момент в дилетантските му разбирания за политика.
Той си представя, че светската държава, каквато все още е България, трябва да разпределя религиозни квоти във властта. По неговата логика защо да не назначи и съответен брой католици, що не и атеисти, агностици и т. н.? Да има пропорционално представяне на всички религии във властта.

Борисов може би е сгрешил и сигурно е искал да каже турци, вместо мюсюлмани? Може би в обърканата му глава мюсюлмани, турци са едно и също. Както преди време обясни, че у нас на всеки ъгъл има дюнер, с арабите сме били добре и нямаме проблем с тероризма (това беше година преди атентата в Бургас – виж тук).

С наближаването на изборите от изявленията на Борисов става все по-болезнено ясно, че той е един полуграмотен волунтарист, който трескаво жадува да се върне на власт и е готов на всякакви популистки примамки, за да го постигне. Чудно как на изявлението му за квота за мюсюлмани политици и партии не реагираха.

Каква реакция всъщност да очакваш в такава среда?
Едвин Сугарев най-ясно обясни в своя статия тия дни идеологията на подкрепата за Борисов. „Десен е този, който бие БСП на изборите”, казва Сугарев (виж тук). И обяснява, че имал забележки към ГЕРБ и Борисов, но те били несъществени.

Пред очите на всички компрометираният Ваньо Танов е назначен за шеф на митниците. Пред очите на всички прокуратура, политици и медии оправдават престъпление на Борисов, извършено със същия този Ваньо Танов.
Служебният кабинет назначава хора на ГЕРБ за зам.-министри, областни управители и шефове на агенции и няма адекватна реакция на това. Така Борисов поставя пред свършен факт бъдещи коалиционни партньори след изборите – назначенията са извършени от служебното правителство. Което с тези си действия показа, че е марионетка на Борисов.

Първият и основен белег за почтеност на една партия или политик е да изрази ясно отношението си към Борисов. Повечето партии и политици се заиграват с него. Дори онези, които са му политически противници, го третират сериозно като политик.

И кой ще направи коалиция с Борисов, който става все по-неадекватен и арогантен?

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.