И кофа с лед не помага!

Румен Белчев

Такава жега ни е налегнала, че даже уличните кучета ги мързи да се поместят от сянката под контейнерите, докато клошарите ровичкат вътре!

Докторите са го описали – при високите температури човек така прегрява, че почва да върши нелогични работи – например да не извършва добри дела, ако преди това не се е залял с кофа, пълна с бучки лед!

Много ни е напекло!

И не само хората – и енергодружествата са прегрели и започват да се държат като тийнейджър на весела цигарка – „Енергото пише писмо до асансьор“ – информира „СТАНДАРТ“. За невярващите – има си и снимка на писмото до асансьора на ул. „Отец Паисий“ № 22 във Варна! Сега чакат асансьорът да се стегне и да си плати сметката за ток.

Поне нощем да захлаждаше, та да се даврандиса малко човек, но не! Поглеждаме „ПРЕСА“ и с изключително безпокойство прочитаме за „Пиян шофьор заловен два пъти в една нощ“. Сигурно е забравил човекът, че полицията го е спряла вече веднъж, та се наложило да му напомнят… А полицаите сигурно са забравили, че са го спрели, защото е пиян, та са го пуснали на собствен ход да ходи да дава кръвна проба!

Жегата мори и партийните лидери, нищо, че избягват да ходят по слънцето. Докато си стоят на климатик в централите, всичко им е наред, щом се покажат на слънце – започват проблемите! „Борисов дава 10 зам.-министри на мюсюлманите“ – цитира изцепка на лидера на спасителя на отечеството „24 ЧАСА“. Защо само десет – би попитал бдителният електорат, но няма време – наддаването вече е започнало! От отсрещния припек другият спасител на отечеството Николай Бареков забива удобно вдигнатата топка: „При мен ще са 2-ма министри, а службите се отварят за всички етноси“.

Чакат се и други оферти!
От жегите дава фира и колегията – според заглавие на „24 ЧАСА“ манията да си правят селфита вече обхваща и безсловесните животинки – „Необичайно! Щъркели се щракат преди полет на юг“ – сащисва ни изданието.

Внимателният прочит на дописката обаче ни хвърля в още по-голям смут – според кмета на монтанско село тази година „старите щъркели правят закъсняла любов по никое време и тепърва ще мътят яйцата си „…

А кое смущава? Ами – това, че селският кмет намира по-литературен израз за размножението на пернатите от лидера на свободната преса!
„СТАНДАРТ“ пък ни уведомява, че „Мис Баскетбол обожава палачинки с мед“. Дотук – добре, всеки има право да обича палачинки с мед. Объркването следва малко по-нататък – красавицата обяснява, че „освен на баскетбола е фенка и на леката атлетика“. Дотук – също добре, всеки има право да е фен на палачинките и леката атлетика. Освен това – обичала и планината. Също чудесно – даже има и снимка с обяснение, че „Симона харесва разходките в Рила и Пирин“. На снимката мис Баскетбол кой знае защо се е екипирала за планинската разходка с плувна шапчица, бански костюм и плавници…

Но в живота има и щастливи моменти – не бива да се оставя масовият читател неинформиран за тях – и „24 ЧАСА“ ни приобщава към щастието на бизнесдама и телевизионен водещ – „Котаракът на Део стана дядо“.

Умилителната снимка на двете сладки внучета на Деовия котарак е все пак малко по-малка от снимката на първа страница на „ТРУД“, на която лъв оножда лъвица под прохладното заглавие „Безопасен секс в софийския зоопарк“…

Такава жега ни е налегнала – и кофа с лед не помага!

От блога „РазПЕЧАТосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.