Колко още надолу?

Румен Белчев

Приятно е слизането надолу. Бог да благослови Нютон, който е измислил гравитацията – онази невидима сила, която ни дърпа към земята и не ни дава да се изхвърляме чак толкова!

Но макар „ТРУД“ да ни дава ценната препоръка, че „Вивалди и банани гонят стреса“, напоследък спускането надолу става стресиращо бързо – въпреки бананите и триото безработни музиканти, което свири до фонтана-убиец на площад „Славейков“.

Бившите премиери и мераклиите да повъртят и те малко геврека на държавата също се устремиха надолу.

„Орешарски отива край пещера“ – осведомява ни за новите творчески планове на експремиера „24 ЧАСА“. В класиката битува изразът „Офелия, върви в манастир“ или нещо подобно, но очевидно е неприложим за българските условия.

Малко по-надолу се е сурнал друг бивш премиер – „Бойко слиза в забоите“ – тържествено съобщава „СТАНДАРТ“. Въпросният Бойко май само резна лентичката на новия рудник, но това не е важно – важното е, че всички са прочели, че пак е слязъл сред народа.

А пък кандидат-премиерът на нецензурната партия четири дни след снизхождането Борисово извърши нов подвиг – „Бареков слезе на 400 м под земята при миньори“ – четем в „24 ЧАСА“.

Иначе животът продължава – със своите малки радости и нещастия. „Добрев се отказа от соцлистата“ – натъжава ни „СТАНДАРТ“. Обиден, професионалният депутат, подработващ от време на време и като преносител на интересни куфарчета, се фръцнал и отказал да бъде не на първо място в софийската областна листа.

Слава Богу, очевидно др. Добрев не е от сръдливите, защото седмичка по-късно агенция „ФОКУС“ разпространи радостното съобщение, че „Кирил Добрев ще води листата на БСП в Габрово“. На печелившите – честито!

Междувременно двата централни всекидневника влизат в задочен спор – според „24 ЧАСА“ имаме „370 повече първолаци тази година“, но според „ТРУД“ „Изчезна цял град от първолаци“…

Изчезват и разни други хора – та банкера Василев чак с Интерпол го издирват, но все пак има и добра новина – „Всички обвиняеми по аферата „КТБ“ вече са на свобода“ – радва душите ни „ПРЕСА“.

„Обоснованото предположение за това, че те са замесени в присвояването на милионите, е разколебано“ – решил българският съд, в когото, разбира се, всички ние имаме пълно доверие.

Непоколебимо обаче остава убеждението ни, че някои хора не могат да четат картата и не могат да преценят кое на нея е малко по-голямо от много по-малкото.

„Ракети заради Русия иска Шаламанов“ – отново ни хвърля в бананите (лекуващи стрес, разбира се) „ТРУД“. Според визията на военното министерство трябвало да си купим няколко по-дългобойни ракети, за да се противопоставим на „засилването на способностите на Русия за конвенционални военни действия“…

На министъра бихме рекли, че за разлика от популярния виц за американския президент Рузвелт, който търсел напразно по глобуса коя е тая държава, която му е обявила война, в Русия много добре знаят къде сме на картата.

Но когато човек се е сурнал надолу по стълбата, която според кариеристите би трябвало да води нагоре – по-добре да не се противопоставяме на Закона за гравитацията. Него поне никой не може да излъже.

От блога “РазПЕЧАТосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.