Борисов загуби над половин милион гласа. Колко ще се върнат? Защо ни лъжат?

През 2009 г. ГЕРБ спечели изборите с 1,6 млн. гласа с 39,7%. С този резултат достигна до 116 депутати в парламента.
На изборите през 2013 г. ГЕРБ спечели с 1,06 млн. гласа, тоест загуби над половин милион гласове от предишните избори. С това спечели 97 депутатски места.
На избори 2014 г. какво?

Месеци наред вече медии, политици, анализатори ни помпат, че сега ГЕРБ може да вземе 120 + депутатски места.
Е как ще стане това? Ще се върнат онези изгубени от ГЕРБ над половин милион гласове? Дори хипотетично да стане такова чудо, ГЕРБ пак не може да вземе 116 депутати, защото в онези избори от 2009 г. имаше един подарък за ГЕРБ от полумажоритарни мандати. Те бяха 30 на брой и в тях според нелепия тогавашен избирателен закон нямаше балотаж, а кандидатите (повечето на ГЕРБ) печелеха на първи тур с около 32-35% от гласовете. Този избирателен кодекс беше приет по настояване от президента Първанов, като услуга на неговия приятел Борисов.
Според професора математик изборджия Михаил Константинов този закон е донесъл на ГЕРБ 15 депутати повече. Сега този закон го няма.
Защо тогава така систематично зомбират хората, че ГЕРБ ще спечели едва ли не повече от половината депутати в парламента?

Най-коварни са социолозите, които внушават, че малките партии нямат шанс. Това изтъква любимата на Бойко Борисов социоложка Боряна Димитрова от „Алфа Рисърч”. Тя набляга, че няколко партии са опасно близо до ръба (виж тук). Това е и неофициалната пропаганда на ГЕРБ – да внушават, че ако гласуваш за малките десни партии, гласът ти ще отиде на вятъра, защото те няма да влязат.
И така ГЕРБ е подплатен и със социологически внушения, освен тотална медийна подкрепа – и от страна на телевизии, и от вестниците на Пеевски (то други вестници вече почти няма).

И когато с помощта на медиите и социолозите ГЕРБ вкара 100-ина депутата, и започнат цирковете в държавата, кой ще плаща сметката? На чий гръб ще се стовари това ахмашко управление?
С когото и да направи коалиция Борисов, той иска да е премиер и да командва като старшина. Цветанов иска пак да е министър и да повтори цирковете.

Късопаметен ли е избирателят? По-добре ли стана при управлението на Борисов? Не помни ли , каква стагнация настъпи, как му се изпразниха джобовете?
Връщането на Борисов е фарс.
Срамът ще бъде за медии, за водещи от телевизии, социолози, анализатори и политолози. Всички онези, които легитимират един полуграмотен, арогантен, агресивен съвременен бай Ганьо. Който освен всичко и гази закона без да се замисля.
Както казва Джордж Оруел – „Народ, който избира корумпирани и престъпници не е жертва, а съучастник”.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.