Благодарност към читателите за солидарността и даренията

Петя Славова, основен собственик и шеф на надзорния съвет на „Инвест банк“. Снимка: Булфото

В e-vestnik обявихме, че приемаме дарения за делото, което заведе срещу нас Петя Славова – за обезщетение в размер на 100 хил. лева (виж тук). Общо близо 50 наши читатели са ни изпратили дарения.
38 от тях чрез PayPal, 10 по банков път.

Няма да благодарим поименно, защото някои от тях изрично са написали, че не искат да им споменаваме имената.
Изказваме благодарности за жеста и за доверието!

Парите не са най-важното, най-важното е усещането за солидарност.

Това показва, че има хора, които са солидарни с опитите да изобличим безобразието в банки, БНБ, прокуратурата.
Занапред делото ще се проточи няколко години, ще мине през три инстанции със сигурност. Ще пишем своевременно как се развиват събитията.

Обявената банкова сметка за дарения, също и в PayPal, е лична, защото, както Петя Славова подчерта пред „Бивол”, тя съди автора Иван Бакалов лично, като физическо лице. От исковата й молба това не става много ясно, споменава се и фирмата.

По света обикновено съдят за обезщетение издателя, изданието, а тук е практика да съдят журналистите лично. Този голям иск е за сплашване, за да потърсим споразумение, да ни накарат да изтрием материалите от сайта.

Нямаме никакво намерение да се споразумяваме. Материалите се основават на реални факти и доказателства, съдът няма как да ги пренебрегне. Слагам всички доказателства на масата и ще се съдя докрай с Петя Славова, ако трябва години наред.

Благодарен съм и на журналистическата мрежа „Свободно слово“, която прояви солидарност към мен. Надявам се шумът около моя случай да помогне да се осветлят безобразията в банките, в БНБ и прокуратурата. Затова и се съгласих да вдигам шум.

Благодаря още веднъж.

Иван Бакалов

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.