Нова компания „Агрион“ ще наема и купува земеделски земи и ще консултира собственици

Първите два офиса са открити в София и Пловдив, общо 21 ще има в страната

Откриването на първия от офисите на „Агрион“. Ще има общо 21 офиса в градове в цялата страна. Снимка: „Агрион“

Нова компания за професионално управление на земеделски активи откри първите си два офиса в София и Пловдив. „Агрион“ предлага набор от услуги, свързани с покупката и наемането на земя, безплатни консултации и предоставяне на пазарна информация. Експертите на „Агрион“ могат да съдействат и към кого собствениците на земя да се обръщат за проверка, кой им обработва земята, къде се намира, какви са необходимите документи за нейната продажба и т.н.

Предвидено е да бъдат открити верига от 21 офиса в цялата страна, по-близо до собствениците.

В момента, след връщането на земята в реални граници, множество наследници са собственици на по няколко парчета земя и не ги управляват ефективно. Много от наследниците не знаят дори къде са им земите, не знаят с кой арендатор роднините им са сключили договор. Мнозина получават символична рента. За такива хора кампания като „Агрион“ е решение – може просто да се консултират или да предоставят за управление или продажба земята си.

Интересите на собствениците са земята им да се обработва ефективно и да носи висока добавена стойност за тях и за българската икономика. Точно в това се опитва да помогне компанията.
„Агрион“ ще предоставя информация, на базата на която собствениците да взимат решения какво да правят със земите си, така че да се обработват и да генерират добавена стойност. „Вярваме, че българските компании най-добре знаят как да стопанисват българската земя“, казват от компанията. Концепцията е да се въвеждат иновативни бизнес решения, които изискват преди всичко експертност отвъд стопанисването на земеделските земи.

Това е първата фирма в земеделския бранш, която влиза на пазара с изцяло изградена професионална търговска структура с офиси в ключови градове в цялата страна.
Надяваме се „Агрион“ да бъде приемана като експертното лице на модерното българско земеделие”, заявяват от компанията.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.