А защо да им вярвам, че другите банки са окей?

(Едно лично и с вселенски мащаби недоверие!)

По скандала КТБ – не разбирам: как може интелигентни и компетентни хора в коментарите си от снощи насам да споменават БНБ безусловно, да я наричат независима, да очакват от нея някакви решения и тъй нататък – сякаш наистина я смятат нормална институция на държавата! Слушам г-н Левон Хампарцумян и ми иде да викна: „Царство за….!!! (не за кон, не за кон…)

Не трябва ли да се обидим най-сетне, че ни правят на дебили?!
Същото се отнася и за прокуратурата! Същото се отнася, извинявам им се, и за квесторите! Явно компетентност не стига, трябва и характер, и почтеност и преди всичко характер.

Щом е възможно и допуснато всичко това с КТБ – да се събудят една сутрин и да решат че тя е пирамида, след като като довчера ТЕ СЪЩИТЕ са я обявявали за истинска банка и сега (ПАК ТЕ СЪЩИТЕ!) без да им пука да ме убеждават –  те, организираните държавни безсрамници и жалкият обслужващ ги персонал от УС на БНБ (характер, господа, характер и мъжество нямате, само професионализъм не стига!) воглаве с „гуверньора“ на БНБ, че те са си работели съвсем нормално, но в банката се появила дупката от 4 млрд, понеже… Цветан Василев бил един такъв „самонадеян и способен сам да се промоцира“ за голям банкер!
(Ооох, ама спрете бе хора, г-н Хампарцумян, за Вас се отнася, не предизвиквайте такива като мен с вашия извънмерен цинизъм, ще си докараме беля на главите с някоя непремерена дума и после вие ще се чувствате кофти заради нас, лудите!:))

Та след всичко това защо да им вярвам на БНБ, КФН, ДАНС, прокуратура и прочие мафиотизирани държавни групировки, че другите банки са окей?!
Дайте основанията, моля!

Ами ако утре „Корпорацията“ (която и да е тя) нарочи някоя друга банка, след като до момента си е „делкала“ с нея бонусите, ама изведнъж са се сритали?
И главният прокурор (който и да е той) даде знак „добро“!

Описах държавата със сринати защитни механизми. Те трябва да бъдат градени наново. Няма от кого – трябват държавници с мъжество и почтеност, няма ни едното ни другото – има само примрели от страх пред Цацаров псевдоюнаци и ожаднели за власт фарфарони. „Няма и десет читави офицери“.

(Бел. ред. – коментарът от личната страница на Петя Владимирова е препечатан без разрешението на авторката)

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.