На оружие!

Румен Белчев

Нещо хич не се кльопаме помежду си напоследък, само си пречим един на друг. И си решаваме проблемите, както точно диагностицира електората „СТАНДАРТ“ – „Станахме Дивият Запад. Вадят ножове и пистолети на улицата“.

Което си е вярно – вярно е. И не само на улицата – „Гръмнаха 15-годишен в училищен двор“ – сухо хроникира „ТЕЛЕГРАФ“. Хлапето играело футбол и вдигало шум – как да не го гръмнеш!

Въоръжава се нацията – както и да го погледнеш, очевидно се готви за война и глад. Или само за едното – не се знае точно за кое. Във всеки случай – шофьорите ходят на работа въоръжени. Шофьор на камион отнел предимство на някакъв, „след кратка разправия 51-годишният мъж с леката кола извадил патлака и без да му мигне окото, прострелял 56-годишния си опонент от камиона“ – резюмира случая „СТАНДАРТ“.

В същия брой – аналогичен случай – софийски шофьор на маршрутка пък се ядосал на неправилно пресичащ тип и извадил пищов, за да се научи как се минава на зелено. Любопитното е, че „Тъй като не е извършил нарушение по Закона за движение по пътищата, не е  с отнета книжка и отново има възможност да превозва хора“.

А който си е забравил пищова вкъщи – сам си е виновен – тогава пък по него стрелят! „Родео с куршуми на пъпа на Пловдив“ – четем още в следващия стандартен брой. Катаджиите решили да спрат нарушител, той дал газ и опитал да изчезне, но тъй като катаджийската кола му пречела, се опитал да я изтика от пътя, те пък се ядосали и взели да му гърмят по гумите насред града на седемте тепета (нито едно тепе не е пострадало).

Това, полицията, напоследък и тя никак не си поплюва – отваряме „ПРЕСА“ и с възторг четем за нов неин успех – „Хванаха българин с 13 крадени кокошки в с. Мечка“. Тук чудесата са три – първо, че са хванали някого, второ – че е българин, и трето – че в многострадалното село все още има нещо за крадене!

А иначе животът си тече по старому – според „МОНИТОР“ „Осъдиха условно каруцар, захапал полицай“. На една година условно с три години изпитателен срок. Предполага се, че потърпевшият вече си е купил календари за три години напред, за да знае кога отново ще може да ухапе униформен, без да влезе в затвора.

Това, което е позволено на каруцарите, не би трябвало да бъде позволено поне на професорите, но ето, проф. Божидар Димитров скромно признава пред „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“ младежки прегрешения – „Късах глави на живи риби“!

В цялата тази мрачна картина светъл лъч внася „ПРЕСА“ – „Радост за народа. Митническа милост за домашната ракия“ – митничарите преценили, че е загуба на време и чернодробни клетки да проверяват наред селските казани, така че, братя – варете на воля!

А „ТРУД“ претворява в дела стария виц за ютията, която не трябва да се включва, за да не започне да предава парламентарния контрол – „Парламентът наднича от смартфона“. С безплатно приложение вече можело да се проверява от кревата какви законопроекти се внасят, какъв е дневният ред, депутатските питания и всякакви други пикантерии…

Но стига с тая политика – в живота има и непреходни културни ценности – добре че е „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“, та да ни го напомни – пловдивска моделка „отново ще се докосне до едно от най-големите културни богатства на Съединените американски щати – задника на Ким Кардашиян“!

Чак пък толкова да е голям – не вярваме, но щом го пише във вестника, сигурно е вярно…

От блога “РазПЕЧАТосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.