Кой крие Велизар Енчев?

Велизар Енчев. Снимка: лична страница

Бел. ред. – Коментарът на Божидарл Чеков е от Фейсбук, по повод новината, че журналистът Велизар Енчев, който е депутат от Патриотичния фронт, няма да води повече предаването си по телевизия СКАТ, зад което се предполага несъгласието му с неговата парламентарна група подкрепата за правителство на Борисов и за избора на Цецка Цачева.

Свалянето на журналист от екрана на една телевизия е събитие, особено когато той е гледан редовно от стотици хиляди зрители. Велизар Енчев със сигурност ще ни липсва. Въпреки това неговото „сваляне“ от екран е логично. Може би в България няма закон, който разделя работата на журналиста от тази на депутата, но упражняването на двете в едно и също време е несъвместимо по принцип. Въпросът е друг.

В продължение на години, Велизар Енчев разобличава миналото и настоящето на Бойко Борисов и неговото обкръжение. Създаването на СИБанк, Цветелина Бориславова, нелегалното производство на цигари, Мишо-Бирата и др. Благодарение на смелоста на Велизар Енчев, телевизия СКАТ и НФСБ спечелиха сериозен авторитет.
Анкетите, които журналиста водеше, поддържаха надеждата на зрителите, че промяната е възможна и благодарение на хора като Енчев, България също може да стане един ден „правова държава“.

Без да носи цялата заслуга, популярноста на Велизар Енчев е един от безспорните ракето-носители на парламентарната представителност на Патриотичния фронт. Още при гласуването за председател на Народното събрание, новоизбраният депутат Велизар Енчев гласува против Цецка Цачева. С това си поведение, журналиста станал депутат показа на своите зрители и приятели, че присъствието му в Парламента е продължение на личната му ангажираност за истината и морала в политиката.

Но след въпросното гласуване Енчев изчезна, въпреки че интересът към него е голям. На представителите на Патриотичния фронт са предоставени всекидневно различни медийни трибуни. На Велизар Енчев – НЕ! Свалянето му от СКАТ е логично, но слепотата и глухотата на бившите му колеги, от всички останали телевизии едва ли са случайни.

Неговите съпартийци също дължат обяснение на привържениците на журналиста и гражданина Велизар Енчев. Защо не му се дава думата?

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.