Борислава ли лъже или МВР?

Борислава Латинова. Снимка: от тв екрана

Борислава Латинова (бел. ред. – която обвини полицията в унизителен обиск, а МВР на свой ред обвини нея, че че лъже), може и да е излъгала в крайна сметка, но все пак остават много въпроси:

1. Защо на МВР им трябваше цяла седмица, за да стигнат до проговарянето от страна на полицайката и провеждането на полиграфския тест с нея? Дали времето не им трябваше, за да се уверят, че няма свидетели (или да обработят евентуалните такива), и да подковат самата нея какво изобщо да говори и как да се държи на теста? И какви въпроси са зададени в него, и кой е оценявал отговорите?

2. Доколко един подобен тест изобщо има стойност (той правна стойност няма в никой случай, но поне морална), ако се извършва между колеги от системата на МВР?

3. Защо на уверената в невинността си полицайка толкова й трепереше гласът дори след като беше издържала полиграфския тест, докато в същото време „лъжкинята“ си говореше спокойно и уверено?

4. Защо на МВР им трябваха повече от две седмици, за да намерят записи на камери, които показват, че обиск не е имало? Звучи ми като време, нужно да се махне обискът от записите и да се заличат снажданията. На всичко отгоре две статии – в „Стандарт“ и „Офнюз“, говорещи за намерените записи от камери, вчера се появиха онлайн и след няма и половин ден изчезнаха.

Колкото и да са доволни вярващите в това, че ченгеджийницата у нас не е тотална и че повечето от полицаите наистина ни пазят, и въпреки че проверката е прекратена, аз оставам с много смесени чувства и съмнения по този случай и не изключвам да видим и още един обрат по-нататък. Защото просто не ми се връзва защо някой ще си причинява подобни унижения и публични неприятности (да не говорим за риска да бъде съден, ако се докаже, че лъже), след като нито е имало проблем, нито сам е бил обвинен в нещо, та да се надява да отклони вниманието от своето обвинение по този начин. Изобщо, липсват ми онези плюсове, които лъжата на Борислава й носи и които да неутрализират очевидните минуси от нея…

Коментарът е от личен профил във Фейсбук.

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.