Независими книжарници и вериги в равностойна битка за любовта на читателите

Оспорвана надпревара и изненади през първата половина на Национален конкурс „Моята любима книжарница”

Независими книжарници влизат в равностойно съревнование с книжарниците, които са част от вериги, в Националния конкурс „Моята любима книжарница”. Това показват първите временни резултатите, подадени от организаторите ИК „Кръгозор”. В продължение на два месеца – от 10 октомври до 10 декември 2014 г., читателите имат възможността да гласуват за книжарницата, която най-много харесват, на www.lubimaknijarnica.com и така да определят победителя.

Месец след началото на конкурса на челните шест места се намират четири независими книжарници и две, които са част от вериги. В първите 20 позиции има абсолютна равнопоставеност между двата типа книжарници – десет на десет, което прави „битката” за първото място още по-оспорвана.

Конкурсът започна с летящ старт, след като само през първата седмица бяха събрани над 4000 гласа. „Първоначално най-голяма активност имаше в София и Варна, но се наблюдава засилване на гласуването и в други населени места в България. В момента сред първите двайсет места са тринайсет книжарници от страната, а седем са от столицата. Има тенденция книжарници от по-малки градове да се придвижват напред в класирането и това доведе до няколко изненадващи размествания.

Първите две книжарници в общото класиране са с много близки резултати, във Варна разликата между двете най-харесвани книжарници е само 7 гласа. Твърде малка е разликата и в останалите позиции, затова всеки глас е важен. Остава един месец до края на конкурса и сме в очакване на още неочаквани обрати, споделят от „Кръгозор”.

Основен партньор на конкурса „Моята любима книжарница” е AzCheta.com. Голямата награда – уикенд в Лондон за човек от екипа на книжарницата победител, е осигурена от туристическа агенция „Лоял Травел”. Кампанията се осъществява със съдействието на катедра „Пресжурналистика и книгоиздаване“ към ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски“.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.