Закодираните послания на тайнствения Петер Кумранов за първи път пред публика

Изложбата Civilizacia obscura ще продължи само от 1 до 10 декември в галерия Suspacious

Рядко имаме шанса да присъстваме в точния миг на събитието, когато  последното парче от пъзела съвпада в общата картина и от случайността на времето, в пространството на градската културна сцена се появява автор от ъндърграунд зоната на съвременното изкуство.

Civilizatia obscura е покана за едно сюрреалистично пътуване към осъзнаването. Изложбата за първи път представя 22 платна, рисувани с масло през последните 10 години. Част от платната са предоставени единствено за изложбата от частни колекции.

Окото на Civilizacia obscura запечатва движението в образи, изпълнени с трансформации, пораждащи нови сюрреалистични реалности. Разгръщането на сюрреализма в ежедневието води до формулата на осъзнатия живот – разликата между спокойствието и смелостта, умножени по вдъхновението…

Civilizatia obscura е преглед и епикриза на съвременния цивилизован свят– с неговите тъмни и цветни костюми, лакомства за очите, подаръци за тялото и духа – картините имат за цел да интерпретират блокиралата глобалност, претъпкана от железните стада на разума.

А кой е загадъчният създател на тази цивилизация? Дали името му не намеква за древни манускрипти и носители на знанието? И дали картините му също не са препратки?
Гугъл не дава информация за други проекти или призвания на автора, но името му вече е записано на стената в лабиринта на съвременното българско изкуство.

Civilizacia obscura събира пъзела от образи от 1 до 10 декември в галерия Suspacious, на ул. „6-ти септември“ № 13. Потърсете вашите отговори на откриването на 1-ви декември, когато авторът ще представи картините си.  И още – поетично четене в превод на френски, реверанс към създателите на сюрреализма и акустична вечер.

Арт & Шоу
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.