Как англичани се разболяха в 5-звезден български хотел

Хотел Royal Park в Елените. Сайтът WebWire пише, че британски туристи са опропастили ваканцията си там. Много от почиващите се разболяват, според тях заради лошата хигиена. Снимка: tripadvisor.com
Сайтът WebWire пусна информация за състоянието на туризма в България и в частност в хотел Royal Park в Елените.

Сайтът webwire.com публикува информация, озаглавена “Нещастието да се разболееш на почивка в България” (Bulgaria Holiday Sickness Misery) (чрез този сайт новината достига до хиляди медии по света – виж най-долу*). Текстът, предоставен от британската адвокатска кантора Pannone описва нещастието на група от 16 туристи от Великобритания, разболели се по време на почивката си в хотел Royal Park в курорт Елените на Черно море. Убедени, че болестта им се дължи на лошата хигиена в хотела, те описват провалените почивки на редица туристи през последните години и съобщават факта, че чрез адвокати ще търсят компенсации от туроператорите заради опропастените ваканции. Ето пълния текст на публикуваното:

Нещастието да се разболееш на почивка в България

За трета поредна година туристите в хотел Royal Park в курорта Елените на Черно море, България, бяха нападнати от вирус, който провали почивката им. Юридическият специалист по туризъм от Манчестър Андрю Мортън, който работи за адвокатската кантора Pannone LLP, заяви, че във фирмата са получени близо 50 жалби, включително оплакването от група от 16 почиващи, които се върнали от курорта в края на август „след две седмици прекарани в ада”. Сега те предприемат действия, за да получат компенсации за ужасното преживяване.

Трейси Джеймс от Страуд в графство Глочестършир е една от групата от 16 приятели и роднини, които месеци наред събирали пари, за да отидат на „мечтаната почивка”. Тя казва: „Избрахме тази all-inclusive-почивка като възможност за промяна и отмора. Разболяхме се всички, с изключение на две 5-месечни бебета от компанията – синът ми Чарли и момчето на приятелите ми Оливър. Те бяха единствените, които не ядяха от храната на хотела. Така че, когато представителят на First Choice ни каза, че сме се заразили от вирус, пренасян по въздуха, не му повярвахме. Слава на Бога, малките не се заразиха, а последиците щяха да са толкова ужасни, че не ми се мисли за това. Беше страшно да гледаш всички толкова болни. Другото ми момче – Камерън – който е на седем години беше невероятно болен и дори не можеше да разбере какво става с него. Това напълно провали почивката ни, която беше планирана като сбогуване с приятелите на Сара и Дейв Бендъл, които по-късно този месец емигрират в Австралия.”

„Фактически всеки, с който говорихме в хотела, се беше разболял в някой момент от престоя си. След като се върнахме сестра ми разбра, че 7-годишната й дъщеря Кийли е жертва на бактериална болест, причинена от campylobacter и cryptospyridium – две бактерии, които ни казаха, че се свързват с ниска хигиена.”
Трейси и сестра Тереза Росър се оплакали в First Choice, но не получили задоволителен отговор. „Затова се обърнахме към адвокати solicitor, които са специалисти в туристическия бизнес,” казва Трейси. „Изумена съм, че този хотел е имал идентични проблеми през последните години и искам да знам защо продължават да изпращат там още хора.”

Андрю Мортън от Pannone заяви, че „разследваме всички жалби за провалени почивки в хотел Royal Park и ще предприемем съответните действия, за да получим компенсации за онези, чиито ваканции бяха опропастени. Искам да призова всички, които са имали подобни проблеми в този хотел или в този курорт, ако не получат адекватен отговор от туроператора си, да говорят с адвокат.”

–––––––––––

e-vestnik направи справка за 5-звездния хотел Royal Park в Елените. Ето част от информацията за хотела в Интернет:

Петзвездният хотел Royal Park във ваканционно селище Елените. Снимка: tripadvisor.com

…Високо квалифициран персонал се грижи за нашите гости 24 часа в денонощието, за да им осигури незабравими дни през тяхната ваканция. Хотелът работи по системата all inclusive…
Хотел Роял Парк предлага на своите гости:

Гостите ще се насладят на майсторството на готвачите, които ще ги изненадат с най-добрите образци от европейската, средиземноморската и българска кухня. Също на разположение на гостите е и ресторант „Несебър“ (пълен пансион) в селище Елените.
Ирландският пъб предлага типично ирландска весела и приятелска атмосфера.
Гостите могат да се насладят и на изисканата атмосфера на Лоби бара (146 места) и Мецанин бара (80 места). Можете да опитате освежаващите питиета на Басейн бара, докато се наслаждавате на слънцето и водата.
Екип от 13 професионални аниматори работи в селище Елените.
В селището има и Нощен бар.
На разположение на нашите гости е:
24 часа рум сървис…
медицинска служба 24 часа в денонощие…
голям открит плувен басейн и детски басейн
За да се чувстват здрави и отпочинали, гостите могат да ползват Спортния и Спа център в Елените. Той е оборудван с модерна фитнес зала, турска баня, джакузи, масаж (7 вида процедури).

На разположение е здравословен Витамин бар…

–––––––––-

* Всяко мнение и информация, поместено в сайта webwire.com срещу 49 долара, се изпраща автоматично в Google News и може да бъде намерено чрез всяка интернеттърсачка по ключови думи. Мненията се тиражират от спонсорирани сайтове като Google Search, America Online, Ask Jeeves, EarthLink, Netscape Netcenter, The New York Times и CompuServe, както и от още десетки партньори на Google. При желание на публикуващия текста в WebWire, той може да бъде разпространен и чрез PR Newswire – най-големият дистрибутор на новини, който осигурява информация за хиляди медии, сред които The Wall Street Journal, Dow Jones, Reuters, Associated Press, Bloomberg, The New York Times, USA Today, Los Angeles Times, Dallas Morning News, The Boston Globe, The Miami Herald, The Philadelphia Inquirer, Chicago Sun-Times и San Francisco Chronicle. Текстовете достигат и до компютрите на всекидневници и информационни агенции, сред които CNN, ABCNews, Time, Fox News и много други. Информацията се получава и от 76 000 журналисти, регистрирани персонално в PR Newswire.

Задачата на WebWire и на PR Newswire е мненията и информациите на всеки желаещ да бъдат достъпни за възможно най-много медии, които търсят теми за публикации.

България
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.