Крътим и пъкнем

Румен Белчев

Каквото и да ми разправяте – има и добри новини във вестниците!

Ето – например тази от „МОНИТОР“: „Телефонен измамник жили адвокати от килията“. Добре звучи, нали?

Едно е да изпържиш нещастна баба и да й вземеш скътаните за погребение петдесетолевки, друго е – цял адвокат! Най-пикантно е, разбира се, уточнението, че измамникът, който се представял за полицай, бил сърбин… Щом и адвокатите се връзват на полицаи със сръбски акцент – какво остана за нас!

Особено добра новина е, че най-после започва да се наблюдава завидна приемственост в стила на управление на държавата! Ако отворим „ТРУД“ от началото на годината, ще прочетем как вече позабравеният г-н Сергей Станишев се кълне: „Ще изровя земята БСП да спечели евроизборите“.

Мина се време, г-н Станишев отиде да рови в други страни и при други народи, но добрият челен опит бе подет от новото правителство! Вицепремиерът Томислав Дончев, насаден сред изровеното от г-н Станишев и компания, отчаяно заявява пред „24 ЧАСА“: „И по корем ще се влачим, но ще направим магистрала „Хемус“!

А министърът на транспорта и разни други работи Ивайло Московски направо заплашва: „Ако трябва, ще хвърлям столове, но ще спазим сроковете за проектите“!
Един рови, друг се влачи, трети хвърля или, както биха рекли в Златоград – всеки кръти и пъкне – ей така се изгражда преуспяваща държава!

В една друга, не чак толкова преуспяваща като нас в ровенето, лазенето по корем и замерването с леки държавни мебели страна, Чехия, също се опитват да хвърлят, но са далеч от нашите постижения.

На честването по случай годишнината на Нежната революция „Яйце за чешкия президент удари в главата германския“ – сконфузено съобщава „ТРУД“. У нас такива грешки не биха станали – ние си ценим яйцата и не ги хабим по чужденци!

Заговорвайки за нежности, няма как да отминем и полезните съвети на „24 ЧАСА“, който всяка събота на цяла една страница се опитва да разнообрази сексуалния ни живот. Този път – в „Каква е тръпката от златния дъжд?“ ни се препоръчва нещо със завързано латинско име, което най-общо казано, представлява опикаване на партньора.

Разяснено ни е, че Деми Мур много го харесвала, проведена е дори анкета сред (според вестника) 60 души, от които само един признава, че го е правил на „няколко бивши гаджета, докато съм спал пиян върху тях, но те не бяха много доволни“ (кой знае защо – но не можем да ги попитаме, защото вече са бивши), заклеймени са задръстеняците, които си пазят матраците от подобни миризми, пожелава се „На експериментаторите – наздраве!“

В интерес на истината – има и полезни здравни съвети – „Ако урината на партньора е сладка, без да е употребявал изкуствени подсладители, това е знак за диабет“. Тичайте, прочее, в поликлиниката!

Дотам ще ни докара четенето на вестници!

От блога “РазПЕЧАТосване“

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.