Само един ли се осмели да каже, че Борисов е гол?

С две гласувания и няколко изказвания в парламента журналистът Велизар Енчев вече тежи колкото цяла партия. Неговата НФСБ олекна значително след като той я напусна. Въпреки високомерните и бодряшки забележки на лидера Валери Симеонов и негови подгласници срещу Енчев, те не може да не осъзнават, че са получили тежък нокдаун и още им броят, като не се знае нататък.

След като Енчев ги напусна, партията им вече няма да е същата. Под въпрос е дали въобще ще влязат в парламента на следващите избори.

НФСБ се компрометира с коалицията с ГЕРБ, срещу когото се бореше активно, компрометира се с конформизма си, компрометира се с налудничавото си искане да се махне един зам.-министър на отбраната, защото е турчин. Отношението им към Велизар Енчев ще ги довърши.

Получава се нещо странно – партии и политици се обявяваха срещу Борисов, а се засукаха около него. Само един луд ли се намери да каже, че царят Борисов е гол? Само Велизар Енчев гласува срещу него, в разрез с партията си. Само той ли е нормален в този пармалент? Да, другият, гласувал против Борисов от коалиционните му крепители, е Слави Бинев.
Срещу когото настръхнаха медии и културтрегери, че станал шеф на Комисията по култура и медии. И основателно предизвикват въпроса – ами как може да не виждате Борисов, да приемате него и Вежди Рашидов, а само Бинев да е кусур?

Когато режисьорът Александър Морфов се възмущва, че Бинев е оглавил тази комисия, той е последователен. Морфов преди 3 години каза за Борисов в интервю: „Ниско интелигентен охранител по стечение на обстоятелствата стана премиер“ (виж тук). А колко негови колеги актьори и режисьори се слагат на Борисов, както едно време се слагаха на Тодор Живков? И точно те се възмущават най-силно от Слави Бинев. Каква е разликата между Бинев и Борисов като минало? Дори, ако се сравнява конкретно, ще се окаже, че Бинев, за разлика от Борисов, знае два езика и е прочел някоя друга книга повече, освен „Винету“.

Въобще идеята, че само Пеевски е скандал, че Вежди е скандал, Бинев е скандал, но не и Борисов, е дълбоко перверзна. Тя издава лицемерие и политическа партизанщина – някакви се правят на принципни, а всъщност са обикновени пропагандатори на Борисов.

И се оказва, че в политиката, освен маргиналната партия „Атака“, твърда позиция срещу Борисов заема само един Велизар Енчев.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.