Някои сега откриват Велизар Енчев и се чудят. Не губете време

Велизар Енчев. Снимка: лична страница

Пазете ме от приятели, с неприятелите ще се справя сам, гласи една френска поговорка, която отлично отговаря на случващото се с Велизар Енчев.

Подобни ситуации в България са изобилие. Веригата им е безкрайна. От Васил Левски до Трайчо Костов и от Христо Ботев до Иван Башев, всеки, който се е изправил в защита на правдата, е платил скъпо смелостта си.

Енчев се бори за „правова държава“ от много години. Някои хора го откриват днес и вдигат рамене: Ама ние не гледаме СКАТ! Ами да сте гледали! Други подхвърлят недоверчиво: Какъв е пък тоя и почват да се ровят в личния му живот. Малко са тези, които съзират искрицата в неговите думи.

Потвърждава се това което Велизар често е споделял с мен – българското бездушие. Поради това предупреждавам със скромните средства с които разполагам: Велизар Енчев понесе кандилото с пламъка за справедливост. Не си губете времето с търсене под вола теле! Светлината е крехка и от всякъде ще се опитат да я загасят. Не позволявайте това да стане, защото ще останете на тъмно! Може би завинаги.

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.