Гладни, но щастливи

Румен Белчев

Това, постите, доста ни изнервиха. Направо сме пред нервен срив! То се вижда и в пресата – изтормозени от вегетарианството, хората са способни на всякакви нелогични действия – „Намериха прасенце в София, не го изядоха“ – отразява странния инцидент „24 ЧАСА“.

Май права ще излезе диетоложката доктор Емилова, която в „ТРУД“ ни уверява, че „Гладният човек не е измъчен, а щастлив“… Като гледам колко засмени и щастливи хора щъкат по улиците, склонен съм да вярвам и на докторката, и на „24 ЧАСА“, който възторжено отбелязва новите успехи на Родината в нейния 25-годишен безспирен възход – „България изпревари Румъния по бедност“!

Междувременно се яви и косвено доказателство за ощастливяването на населението – „Фирма пуска на търг Паметника на Иван Вазов“ – твърди „МОНИТОР“. Не софийския – той е каменен, не става за претопяване. Сопотския – голям, висок, хубав, бронзов, цяла каса гроздова може да се изкяри, ако се нареже за скрап! Държавата прецакала нещо общината, общината заборчляла, дошъл съдия изпълнител и първото, за което се хванал – дядо Вазов…

Е, като му обяснили, че поне той не може да се продава, описал апартаментите на двайсетина семейства, та да може да ги изхвърли по Коледа от общинските им жилища на улицата… И – ето, още десетки щастливи граждани ще се присъединят към другите щастливци!

Голямо щастие ви тресе, братя – каквото и друго да ви говорят, знайте, че ви лъжат! Я вижте датския еврокомисар Маргрете Вестгаер – дама с очевидно нещастен живот, защото според цитиран от „ТРУД“ бивш неин съветник тя била „Маргрете, която яде банки за закуска“. Е, на това му се вика нещастие – жива да я ожалиш! Да няма пет пари за вегетариански сандвич, та да закусва с всякакви боклуци! Макар че, нали сме привърженици на теориите за световната конспирация срещу България и корпоративните й банки, първата мисъл, която ми мина през главите бе…

Не, няма да я казвам тая мисъл – не комисарката, друг изхруска за закуска онова, за което си мислим, но той скромно предпочита да остане анонимно закусил. След време ще попита и за обяд, предполагам.

Изнервянето от изгладняване очевидно не е само български, а и интернационален проблем – „Рускиня ухапа инспектор на училищно тържество“ – отбелязва „24 ЧАСА“. Само така – няма да дадем да ни тормозят децата! Сръфай инспектора, да му дойде акълът в главата!

А „СТАНДАРТ“ добросъвестно информира, че „Забраниха радиоефира на чешкия президент“. Защо тая цензура? Ами – защото там, по Чешко, си имали Кодекс, който „Забранява включването в ефир на човек, за когото съществуват опасения, че използва вулгарни фрази“. Изпуснал се човекът веднъж – и те – прас – по президентската глава! Бива ли така? Ако у нас се спазваше подобно тъпо правило, какво щяхме да предаваме от Народното събрание?

Очевидно само Футболният съюз си има ценоразпис за изнервени – от „ТРУД“ научаваме, че „Точно 3000 лева струва да покажеш среден пръст в българския футбол“. Тръпнем в очакване и на другите разценки!

Едно е сигурно – българинът е много по-як от най-яките животински видове! Такова животно като българина няма! В „МОНИТОР“ откриваме доказателство – „Акула на успокоителни след нервен срив“ – твърди изданието. Акулата в руски аквариум се била изнервила, защото децата чукали по стъклото на аквариума, та докторите я минали на диазепам.

На нас като през шест месеца еврокомисиите ни бият по главите прости с мониторинговите си доклади – да ни има нещо?

Абе, щастливци сме ние, какво ви разправям!

От блога “РазПЕЧАТосване“

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.