Уж независимост, а защо няма радост от спирането на „Южен поток“?

Божидар Чеков. Снимка: личен архив

След като в продължение на години противниците на „Южен поток“ се бориха срещу неговата реализация в името на енергийната независимост, днес радостта им е почти незабележима. Къде са „евро-атлантиците“, бенефициентите на щедрата „Америка за България“, консултантите на „Шеврон“, куклата ни Президент? „По-ниски от тревата, по-тихи от водата…“ Победа с привкус на провал? Странна работа. Нещо като „махмурлия“ пробуждане след нощен пир.

Предупредих, че Томислав Дончев не е за пред Европа, нищо, че в Габрово е добре ценен. Какво постигна той в Брюксел? Вежливо го върнаха обратно с празна кошница. Бойко Борисов може да се похвали с две целувки от световният мошеник Юнкер, но маркуч с газ от Брюксел не донесе!

Турция става център на газовите доставки за Европа! Солена и пресолена е „независимостта“, която ни предричаше Мартин Димитров. Само да не си помисли някой, че защитавам фирмите заграбили земята на трасето и лидерите на българската „лява олигархия“, заложили на тръбата като на рулетка в Монте Карло!

Всички участници в дебата, скрити и открити носят отговорност. Немислимото се случи, България изчезва от картата на геостратегическото енергийно разпределение.

Няма в света политическа класа, която така съзнателно да е работила срещу интересите на собствения си народ. Никъде личните интереси, не са взимали подобен самоунищожителен релеф.

Всички тези спотайващи се днес печеливши от загубата на Южен поток, или акционери на проекта с мокри гащи, са олицетворение на ломската мъдрост: „Власите на край Дунава се давят!“

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.