Дясно било правителството? Дръжки!

Парите от частните пенсионни фондове ще се прелеят в НОИ. Снимка: Булфото

Дясно било правителството…?
И реформаторско…? И неолиберално…? Дръжки !

Видя се! По левичарска, но и левашка практика, от това да се опиташ да одържавиш частните пенсионни фондове – здраве му кажи!

Държавата, със съгласието на колаборационистките профсъюзи, искат да откраднат парите от ПЕРСОНАЛНИТЕ ви партиди, където се натрупват пари от вторият стълб на  пенсионното ви  осигуряване и парите от ПЕРСОНАЛНИТЕ  ви партиди от професионалните пенсионни фондове в бездънната торба на НОИ!

Това, което са били пари по ваши, ИНДИВИДУАЛНИ сметки, да отиде в общият кюп на общата пенсионна каша.

Частните пенсионни фондове дават годишна доходност между 6,6 и 7,8 % на годишна база и са под контрола на КФН, която е независим орган.

Какво е НОИ, знаете всички! Това е общ тюрлю гювеч, с огромен дефицит и който е подконтролен само на управляващата политическа камарила.

Днес държавата ви взема в задължителният фонд  ДОО 12,8 %, които всяка изминала година се събират все по – трудно и се налага държавният бюджет да финансира пенсиите.

Това значи, че наличните около 8 млрд. лв. в частните фондове, ще се претопят от ПЕРСОНАЛНИТЕ ви сметки, в омерзителното чиновническо безхаберие.

Дадете ли ЛИЧНИТЕ си пари на НОИ, си вземете сбогом с тях завинаги! Те ще бъдат похарчени още в текущата година за други, а след години, не се знае ще има ли кой да дава за вас!

Преди да направите фаталната грешка, да си прехвърлите ЛИЧНИТЕ пари в общественият казан, си отговорете, кой е по – добър стопанин: частника или държавата!

От блога theeconomist

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.