Всичко е любов!

Румен Белчев

По това време на годината наистина всичко е любов! Обичаме се, мама ни стара, та оттатък! Ето – отваряме „ТРУД“ и научаваме, че „Жалостиви хора отнеха от ром гладна кобила и я гледат с любов“. Кобилата даже си имала и профил във фейсбук, където хората пускали нейни снимки и отчитали за какво са похарчили дарените за издръжка на животното пари. Сега се чакат празниците, та благотворителните кампании да нахранят децата на циганина, на когото са отнели средството за препитание.

И животните са пропити от всеобщия повик към разбирателство – в „24 ЧАСА“ четем с умиление „Как тигърът Мърдок не изяде Кофе Бабоне, а отиде да гледа рибките“. Ей така – излязъл тигърът от клетката, огледал менюто в залата за посетители и като не му харесало, отишъл поне да погледа аквариума, който досега е гледал само през решетките…

Дори заловената специално за целта змия в Амазония е против взаимното изяждане – „Анаконда не ще да яде еколог, поглъща за кратко главата му“ – разпространява еконовината „24 ЧАСА“.

Единствен криминалният контингент нещо се ослушва – може би защото по празниците са му най-усилните работни дни. Както и на полицията, разбира се – за да си събира контингента. „Демби ухапал ченге при арест за дрога“ – натъжава ни „ТРУД“. Такива сме ние, хората – хапем се едни други, не като безсловесните твари Божии.

В духа на Коледните празници вървят и разпродажбите – „Продават дядо Добри за 2500 лева в съда“ – радостно съобщава „СТАНДАРТ“. Е, след прочита става ясно, че се продава не добрият стогодишен старец, а само негов портрет, но първата ви мисъл бе, че са го погнали съдии-изпълнителите за неплатено парно, нали?

По Коледа стават чудеса – и открития се случват! „Борисов намери Исус Христос“ – бърза да ни зарадва „ТРУД“. Е, с помощта на гардовете от НСО, разбира се, които му открили иконата в една от стаите си, няма сам да тръгне да търси Бога – има си държава да управлява!

И то не каква да е държава – вече си знаем колко трябва да є платим, за да живеем в нея! „ТРУД“ публикува касова бележка, съставена от експертите от Института за пазарна икономика, според която „Държавата струва 4579 лв. на всеки българин“. От които – 26 за наука, 122 – за лихви по държавните борчове и 224 – за издръжка на администрацията…

Скъпичко излиза, но ние държавата си я обичаме и за нея сме готови на всичко!

А по света науката напредва с гигантски крачки – полетът към Марс става все по-близка реалност! Вече е открито и алтернативното гориво за тоя полет! Само че трябва да се произвежда на по-отдалечено място, защото става дума за построяването на „Завод за преработка на фекалии“.

Според информация на „СТАНДАРТ“ учените са се спрели на Луната като най-подходяща локация. „Те предложили на бъдещата лунна база да се изградят промишлени мощности за преработка на фекалиите на астронавтите в гориво за космическите кораби“. Пропуснато в информацията е колко народ трябва да се закара до Луната, за да снабдява заводът със суровина. А също – дали пътешествениците из Космоса няма да могат сами да си дозареждат космическите апарати.

Но ние си знаем и от книгите, и от песните – че един ден и на Марс ще цъфтят ябълки. Откъде ще се вземат – вече също знаем…

От блога “РазПЕЧАТосване“

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.