Какво замени ресторантите на “Балкантурист” по морето?

Ех, как беше при соц-а по морето… Незабравимите заведения на “Балкантурист”. Механи и прочее… Никога няма места, келнерите облечени в дрехи с някакви фолклорни шевици, винаги те удрят в сметката и се държат с теб като че ли са ти началници. Менюто – шопска салата, кебапчета, кюфтета, мешана скара, кашкавал пане, гювече и дори виенски шницел,
Как е сега? Същото бедно меню и готвачи любители. И тъй като заведенията сега са повече, и любителите готвачи са повече. Баджанакът докарал лелята от село да готви, братчеда на бара. Мазни покривки, сервитьори, които те гледат, сякаш ти трябва да ги обслужваш. И на забележка обичат да казват: “Като не ти харесва, оди другаде”.
А прочутата система “ол инклузив” направо шашка чужденците. То верно, че по тая система винаги наливат евтин алкохол, ама по Черноморието надминават себе си. Хотели, които приемат групи от Западна Европа, са се снабдили с наливно бяло вино от незнайна изба. Мирише на бъчва, разредено, кисело. Чужденецът добре го запомня и цял живот ще знае, че българското бяло вино е кофти. Нищо, че има изби с излишества, които могат да продадат евтино и по-качествено.
Може би след време конкуренцията ще си каже думата. Постоянните туристи българи ще научат къде е добро, къде – не. Но на чужденците полека-лека ще стане ясно, че качеството и обслужването тук са по-зле от Турция и Гърция. Въпрос на време е.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.