Убийствата и случаят Сертов са в резултат от преразпределение на баницата от мутренската власт

На пръв поглед случаят Сертов е комедиен, но не е така.
Историята с изчезването му за месец в Гърция продължава да е съмнителна. МВР няма да се хвърли да го търси с Интерпол, ако е заминал с блондинка или просто се е скатал от жена си, каквито версии пускаха упорито жълти медии и пембяни журналисти.
При положение, че го търсят с Интерпол самият Сертов веднага щеше да се обади, като научи. Имало е причина да се крие.

Вероятно е избягал, за да спасява кожата от някаква заплаха, преговарял е и се е споразумял с когото трябва. След като въпросът се е уредил, той се връща и веднага от същите жълти медии и пембяни журналисти започват да валят нови фантастични версии – че катастрофирал, бил на лечение и прочее. Последно се появи версия, че се лекувал в психиатрия. Сякаш един мозъчен център измисля всевъзможните версии, за да хвърля прах в очите на обществото.
Сертов се лекува, а МВР го търси с Интерпол?
На практика МВР участва в целия този цирк, който прикрива от очите на обществото мафиотски борби.

Държавата е по-мафиотска от всякога.
Няколкото убийства за около месец издават преразпределение на пазар и овладяване на територии от мутри при смяната на властта. И убитият в Пловдив, и убитата дясна ръка на кмета на Пазарджик, и дори убитите съпрузи строителни предприемачи са с мафиотски почерк. Един пречи някому, който иска да овладее наркопазар, друг пречи нещо при разпределението на общински пари и европрограми, а строителните измамници не са си платили рекета на когото трябва.

И при това положение Бойко Борисов казва, че щели да открият убийците до седмица. Само будала може да вярва на такива приказки. Няма гаранция при такива мафиотски убийства, че някой ще открие убиец, още повече в седмичен срок.

Най-вероятно ще нарочат някого, да се отчетат, както се е случвало и при предишното управление на Борисов. И ще пошумят, докато се забравят случаите. Днес помни ли някой например как обвиняем за убийство се самоуби в Перник в присъствието на ченгета? И дали точно така е станало? Помни ли някой как умря Мишо Бирата и дали беше безспорно доказана смъртта му като естествена?

Помни ли някой десетките неразкрити мафиотски убийства, докато Бойко Борисов беше главен секретар на МВР?

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.