Не избягаха ли прекалено много мафиоти по времето на Борисов? Кой дърпа конците?

Поредицата от мафиотски убийства напоследък (за тях виж тук) засенчи друга една поредица от времената с Бойко Борисов начело.
Изчезна Брендо, кокаиновият крал. Осъден в Италия на затвор, поискан от България да го съдят тук по други обвинения, след което пуснат, за да избяга.

Какво общо има с Борисов ли? Ами и избягалите братя Галеви нямат нищо общо, макар че в техния случай съдът ги осъди, не ги пусна. Осъди ги под натиск отвън.

И избягалият Малък Маргин няма нищо общо… Тогава натискът от ЕС и САЩ за борба с организираната престъпност беше по-слаб. Борисов и Цветанов убедиха западните партньори, че са отличници, че са ликвидирали мафията, като са хванали Октопода Алексей Петров. И докато обществото зяпа спектакъла с Октопода…

Бягствата на мафиоти по време на управлението на Борисов дали са случайни? Дали се случва някъде да има мафиот, който да не се е откупил, за да избяга?

Сегашният премиер е бил в кръга на една от мафиотските групировки – СИК, напълно наясно е с правилата. Правилата сме ги гледали по филмите за мафията – всеки ресторант, всеки магазин, всеки дребен дилър на наркотици плаща на мафията. На Капо ди тути капи плащат по-дребните мафиоти и му се подчиняват.

Сега, нека читателят си представи как може да изглежда това в пирамидата на държавната власт. Някой да е забелязал натиск върху отделни хора от бизнеса с помощта на данъчни, прокуратура, медии? И то не дребни риби, за неволите на дребните никой не чува. За големия бизнес става дума, може да се припомнят случки с Гриша Ганчев, Огнян Донев, Васил Божков и др.

Преди време американско списание публикува доклад за Бойко Борисов, как по негово време като главен секретар в МВР имало гангстерски войни, неразкрити мафиотски убийства, той бил свързан с някои от групировките и т. н. (виж тук). Медии и политици се хвърлиха да защитават Борисов, рисуван тогава от вестниците като Батман и Левски едновременно.

Батман стана премиер, същите неща излязоха и от грамите на американското посолство в София. Излязоха и компрометиращи неща, че той върши престъпления (така се казват нарушенията по текстове от НК), медиите го погалиха с перце, оневиниха го.

Политически партии го подкрепиха да управлява отново, вместо да настояват прокуратурата да го разследва за престъпления. Когато у нас казват, че държавата е мафиотска, е добре да се знае какво точно означава това.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.