Папараците менте и Явор Бахаров – или как и лешоядите могат да бъдат бездарни

Предаването „Папараци“ по бТВ се опита да сервира псевдоскандал едва ли не като дневен ред на държавата. Неколкократни анонси дни наред обясняваха на зрителя в най-гледани часови пояси, че актьорът Явор Бахаров нападнал екипа на прословутото предаване, едва ли не се бил с тях и т. н.

Когато най-после предаването излъчи т. нар. скандал се видя, че актьорът нито се бие, нито напада. Чакали го след представление, моля ви се, снимали го как върви сам по улицата. Сензация. И Бахаров вижда от отсрещния тротоар, че го снимат, и, очевидно без да знае кой го снима, отива при оператора. Виждат се пререкания, Бахаров вероятно е ядосан, но през цялото време леко се усмихва, докато се разправя с екипа. Тези кадри са обяснени в предаването като суперскандал, как той нападал, обиждал и т. н. Но не се вижда чак такова нещо, освен една заглушена реплика.

В кадър, за да засили ефекта от „сензацията“ се появи водещата или може би по-точно квачката на предаването Николета Лозанова, защото нейната роля не е точно да води, а да чете заставки с обяснения, написани от сценаристите. Интервюта се правят от гости, роля за водещ почти няма, има обяснения на заснети кадри.

Лозанова, с неестествено избелените си зъби, държа кратка морализаторска реч за поведението на Явор Бахаров и заплаши как щели да бъдат безпощадни. Направо да се разплачеш. Кои са те всъщност?

Едно псевдопапарашко предаване, измислено, за да се намери работа на жена, чийто смисъл се заключава в зъби, грим, силикон, модни аксесоари и качеството да е съпруга на футболист, любовница на неясно кого, и незнайни други достойнства.

В атаката срещу актьора Бахаров се корени и комплексът на т. нар. миски. С измисления си ореол на звезди, изгрели от конкурс на „Плейбой“, модни дефилета и съмнителни агенции за модели, с неосъзната неудовлетвореност от собствената си стойност, тези момичета ненавиждат актьорското съсловие. Защото актьорите и актрисите имат действителния потенциал на реални звезди, а не измислени. Снимат се в сериали, правят изкуство на театрална сцена. Няма как да бъдат упрекнати в безсмислие.

Затова, бездарно предаване, което сервира като нечувана сензация кадри от ресторант как някоя телевизионна водеща се храни там с приятелката си, е естествено да нападне актьор като Бахаров. Изровили дори нагласената цветанова акция срещу него отпреди 3 години, когато намериха в колата му 0,7 г марихуана*. И представят това като тежко престъпление. Автори на предаване, които познават далеч по-скъпи наркотични вещества.

Това са папараците менте. Те не намират реални скандали, те измислят кого да очернят и сервират претенция за папарашки кадри. Бездарни са дори като лешояди, живеещи от клюки около известните.

–– ––––
* Бел. ред. – беше нагласена акция срещу Бахаров, като контра пиар ход, да заглуши протестите срещу МВР в онзи момент от страна на групи младежи, след като ченгетата не намериха убиеца на момичето в парка. Към онзи момент той беше пуснат, а арестуван далеч по-късно.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.