Хъбът ми е много по-голям от хъба ти!

Румен Белчев

Не, няма какво да ми се обяснявате – вървим в правилната посока, само дето не сме сигурни коя точно е тя! Но че е правилна, можем да се убедим от всеки разгърнат вестник!

Кокошкарите вече не са това, което бяха – замогнаха се! Край на нощните походи из курниците и кошарите, край на нощното трополене на каруците, краденето вече не е осъзната необходимост да се яде или призвание, а просто хоби – качва се човек вечер на колата и тръгва в търсене на приключения! Ето – „Крадат кози с мерцедес“ – уверява ни „24 ЧАСА“.

Замогва се народът – в това ни убеждава и статистиката – потреблението било дръпнало! Наивно е обяснението, че се дължи на ниските цени на горивата – църквата не гори нафта, а според „МОНИТОР“ „Пуснаха евтини църковни бракове в столицата“. Никаква носталгия по соца – тогава в магазините по празниците „пускаха“ тоалетна хартия или мандарини, сега – бракове! Далеч напред отидохме!

И „ПРЕСА“ ни боде очите с живи факти за настъпващото всеобщо благоденствие – под снимката на симпатична девойка, омазана тук-там с чер хайвер, четем, че „Мъжът може да яде хайвер от всяка част на тялото на любимия човек. А любителите на морските деликатеси ще им се наслаждават до 14 февруари в столичния клуб…“ (еди-кой си, на нас не са ни платили за полускритата реклама). Набива прочее нацията чер хайвер, та ушите й плющят!

Малка лъжичка катран в общата каца с чер хайвер и мед цопва „СТАНДАРТ“ с твърдението, че лозари от близkо до Сандански село „Правят бартер с вино и боб“ – в смисъл, че „разменят течния еликсир за картофи, боб, олио и захар“, за да вържат двата края. Но това само обяснява защо при спад на приходите имаме ръст на потреблението!

Поевтиняването е повсеместно – вече всеки може да си позволи да се позабавлява, като удуши някой несимпатичен му държавен служител – „100 лв. глоба за душене на социална шефка“ – рекламира новата промоция „ТЕЛЕГРАФ“. Толкова глобили разярена циганка, която опитала да удуши социална работничка в Бяла Слатина заради това, че са й забавени помощите. Кво му плащаш!
А целокупният възход на отечеството е възпят от „СТАНДАРТ“ на цяла страница – „Строим газов хъб за 2.2 милиарда евро“! Малко по-скромна информацийка за един друг балкански хъб откриваме в „ТРУД“ – „Газов хъб до Ипсала в Турция“.

Ех, два са хъба ред по редом расли… Къде се бутат комшиите – ние два милиарда и кусур ще усвоим, пък газ може и да няма, но ще можем гордо да им заявим един ден, че „Хъбът МИ е много по-голям от хъба ТИ“…
Не, каквото и да говорите, вървим в най-правилната посока.

Да знаете коя е?

От блога Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.