Б-б-брутално!

Румен Белчев

От времето на Гуньо Адвокатина българският вестникар си има любими думички. На сътрудника на г-н Гуньо, Данко Хаирсъзина, любимата бе „фатално“. Едно Ф-ф-ф – сякаш ф-ф-фаща някого за гушата.

Новият век си има новите думи – днес думата, изскачаща по мониторите на колегията, е „брутално“. Едно Б-б-б,  сякаш пелтечиш името на любимия (отново) на чорбаджията премиер!

„Бойко нареди: Брутална война с контрабандата“ – б-б-боботи „СТАНДАРТ“. И брутално цитира заповедта: „Забранил съм всякакви волности и брутално трябва да се спазват законите“, заяви Генерала от Сандански вчера“. Странно – мислехме си, че г-н Борисов е от Банкя, но щом във вестника пише, че е от Сандански – сигурно е тъй!

Освен брутално спазване на законите очевидно има и брутално неспазване – от „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“ научаваме за „Брутален бой с кучета“.

Брутална нежност струи от интервюто на ексконституционния съдия г-н Георги Марков за „24 ЧАСА“: „Г-н Юнкер се радва като бебе на Бойко Борисов, целува го Меркел, прегръща го Камерън“…

Ех, любов необяснима на надправителствено ниво…

Сега остава само да накараме и американците да се влюбят в нас по тоя брутален начин – защото забелязваме някои пропуски в общата им култура. Не се залъгвайте в оптимистичното заглавие на „БЪЛГАРИЯ ДНЕС“ „Бойко влезе в щатско риалити“ – жестоката истина е, че водещите на шоуто пресрещали по улиците невинни американци, показвали им снимка и ги питали „дали Борисов е политик или злодей от филм на Джеймс Бонд“…

Ако питате нас, злодеи са самите американци – не стига, че не ни познават премиера, ами и ни напълниха с брамбулечки! Вече и „Дървениците в Студентския – внос от САЩ“ – твърди „ТЕЛЕГРАФ“. Студентите си ги били пренасяли от летните бригади! Може би като ответен удар бихме могли да им пренесем малко въшки от детските градини?

Русия, като по-голяма държава от нас, не си играе да изпраща само инсекти – тя засилва вредните насекоми заедно с притежателите им – „Уличните кучета на Сочи масово емигрират в САЩ“ – твърди „МОНИТОР“. Предполага се – заедно с бълхите.

Иначе седмицата бе брутално спокойна. От „ПРЕСА“ научихме, че „Прокуратурата се отказа от тежко обвинение срещу нападателя на Доган“, а самият нападател „поиска и да го наградят с орден „Стара планина“.
Освен това се оказа, че „Няма виновни за изчезналите тефтерчета на Филип Златанов“. Цитирано от „24 ЧАСА“ решение на столичната прокуратура показва, „че не са открити нарушения при съхраняването и предаването им“. И тефтерчетата не са открити, така че всичко е наред и сума ти народ може да спи по-спокойно!

Б-б-брутално, та оттатък!

От блога Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.