Кой ще работи някога за армията и службите, ако военният министър разкрие досиетата?

Земеделецът Николай Ненчев от Реформаторския блок стана военен министър и лансира дилетантски идеи в армията. Снимка: от тв екрана

Решението на министъра на отбраната да публикува досиетата на чуждите граждани работили за българското военно разузнаване – твърди се, че никоя държава в света не го е правила. Който го направи, завинаги губи шанс да вербува някога чужденец да работи за военното разузнаване. Всъщност губи шанса да вербува и българи да работят за него, освен щатните служители, които очевидно не са достатъчни.

Въпросът е в друго. Един случаен човек, който не разбира от армия и разузнаване, е назначен за министър на отбраната и взима подобно съдбовно решение. Това решение ще разруши или поне ще осакати за десетилетия военното ни разузнаване. Подобна постъпка спокойно може да бъде определена като национално предателство. Повечето медии мълчат, но най-важното мълчи и министър-председателя, който е назначил този министър и който обикновенно реагира изключително остро при много по-малки издънки на министрите си. Въпросът е защо?

Отговорът изглежда е, някой е спуснал тази задача на правителството. Някой, който иска България не само да няма армия, но и остатъчната „бутиковата формация“, която ни е останала да е „сляпа и глуха“. Ако бях параноик, бих сметнал, че някой готви финалното унищожаване на държавата носеща името Република България. И това унищожаване е непосредствено предстоящо.

Коментарът е от страницата на автора във Фейсбук

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.