Ученик убит посред бял ден в парка – тривиално? Кой ще остане в тази разпадаща се държава?

Ученикът, убит по обяд в парка пред Националното радио не е обичаен случай, а симптом за деградация на обществото. Няколко дни наред не са открити извършители. Не, в случая не е най-важно колко е компетентна и способна полицията. Не е въпросът да се търси отговорност от правителство или министър.

Това убийство показва сериозни промени в обществото. Вместо към по-добре, държавата става все по-лошо място за живеене.

Оказва се, че паркът, дори през деня, е място без охрана, в което има среда за тежки престъпления. Това е третото убийство там за няколко години.

Оказва се, че има хора, способни да наръгат с нож ученик посред бял ден. Тоест, те са така възпитани и са така окуражени от правоохранителните системи на обществото, че необезпокоявани извършват най-тежко престъпление.
В парка се вършат постоянно по-леки престъпления, грабеж, кражба, някой пребит. Охрана няма. Това окуражава. А е достатъчно там да патрулират конни полицаи, както се е случвало спорадично в минали години. Сигурно някой е направил икономии.

Пред свършеното вече полицията се лута и е неспособна. МВР и министърката лично засипват медиите с версии и нелепи изявления.

Каквито и да са причините, това е симптоматично. Кой ще иска за децата си да останат в България? Кой ще иска да ражда по болниците, след случая с онази сестра, която бие бебета? Или с онази родилка, която се оплака от безобразно отношение. Или от хилядите още не съобщени от медиите унизени от лекари, от чиновници. Всичко това горе-долу се понася, макар да отчуждава хората от държавата им. Но когато зачестят нагли убийства посред бял ден…

Приоритетите на политиците са други. Шенген, Украйна, газов хъб, как да приемем и интегрираме емигранти, как да се преборим с досиетата (25 години след падането на комунизма!), да вземем или не нови държавни заеми.

Така може да се окаже, че наистина най-важното е да приемаме емигранти, защото българите ще се изнасят все повече.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.