Трътки, тролове и тоалетни

Румен Белчев

Отпердашихме матурите, преброихме до дванайсет и отново се връщаме към всекидневната си простотия.

Величествено откритие е направил анонимен автор в „УИКЕНД”, открил по снимка на фолкзвезда, че „Певицата пече трътка в Дубай”. Сума ти учени се мъчат да открият G-точката на жената, а само по едно кадърче уикендецът е открил нов женски орган!

Говорейки си за красавици, не можем да отминем и красавицата Николета, известна с това, че е известна, която скромно заявява на простаците, осмелили се да се заяждат с нея заради правописните й грешки: „Не разбрах-те ли, че аз съм Николета Лозанова и ако кажа, че „обичам” се пише с „у”, значи вече ще е така!” – пише във фейсбука си хубавицата, а „ТЕЛЕГРАФ” снабдява писанието с бойното заглавие „Николета обърна в гроба светите братя”.

Светите братя би трябвало да побързат да се обърнат, преди до тях да се е добрал Божидар Димитров – оказа се, че професорът дор до три пъти се е опитвал да се домогне до кокалче от мощите на свети Кирил – но първо го изпреварили гърците, които получили „един от двата пръста на светеца”, втория път – отговорили му, че „ако дадат на нас, трябва да дадат и на македонците”, третия път – „вместо тях папата ни донесе мощи на друг голям светец – св. Дасий, който е родом от Доросторум – днешна Силистра”, последната оферта е „България да предложи в замяна да даде на Ватикана частица от мощите на св. Йоан Предтеча, открити на остров св. Иван край Созопол”… Така поне твърди „СТАНДАРТ”, звучи толкова налудничаво, че сигурно е вярно…

Иначе – все повече ценим културното си наследство – ето, според „ТРУД” „Мая Манолова спаси вековна тоалетна”. Сериозно – възрастна избирателка се оплакала на народната си представителка, че общината иска да й събори тоалетната, построена още в края на ХІХ век, и тя взела присърце съдбата на отходното съоръжение… В днешно време всеки глас е ценен – да не подценяваме местните избори!

А образователното министерство се превърна във филиал на магьосническото училище Хогуортс – улови си трол! „МОНИТОР” дори публикува снимка на чудовището, което досущ прилича на поета Яворов. Да не говорим, че и се казва така – „Тролът „Пейо Яворов” бил студент” – резюмира изявленията на министъра изданието. Не става ясно само какво точно учат троловете у нас. Надявам се, не журналистика – макар някои текстове да водят до основателни съмнения.

Посещението на несимпатичната на „ТЕЛЕГРАФ” и чорбаджиите му бивша правосъдна министърка на Румъния Моника Маковей бе удостоено с редакционен коментар, в който някъде се споменава, че някакви усилия били равносилни на опити „да вдигнеш мъртвец от гроба”. Клетвите в антрефилето очевидно са се видели някому недостатъчни, защото иначе безобидното изречение е изнесено в заглавието като „Да го вдигнеш на мъртвец”… Какво да се вдигне, как и защо – редакторите оставят на нашето мръсно въображение.

Малко по-нататък газетата открива и нова порода кучета – „Пенсиониран армеец гръмна куче със заглушител”. Едно куче със заглушител да се разхожда по улиците – и веднага някой ще вземе да го гръмне! Хак ви е сега да слушате лай по цели нощи!

А „ТРУД” ни сервира профилактично „Съвети при бедствия в метрото и вестника”. При бедствие в метрото знаем какво да правим – тя, Бежановата майка, не плаче.

А при вестникарски бедствия? От наводнение можеш да избягаш, от простотията – накъде?

От блога Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.