Истината, само истината!

Румен Белчев

Нека поне веднъж приемем, че вестниците пишат истината, само истината и нищо освен истината.

И сигурно е така – ето, „МАРИЦА” дава за пример пловдивски милионер, който решил да зарадва абитуриента си, като го почерпил не с една, не с две, не и с три, а с цели шест полицайки, облечени само с фуражки и високи токчета. За по-сигурно има и снимка – да не си помислим, че нещо ни лъготят.

Полицайките изглеждат доста радостни от събитието, самият абитуриент – не чак толкова. Но как се чувстват дечурлигата няма никакво значение – важното е тате да покаже бащинска любов, грижа и гордост!

Като стана въпрос за лъжи и измами – ето още едно полезно предупреждение през седмицата – не ни стигат хлебарките, кърлежите и всякаквата друга гад, с която всеки юни редакциите пълнят страниците си, ами и „Плъзнаха фалшиви двулевки” – предупреждава „СТАНДАРТ”.

Има и полезна информация – който намери фалшива двулевка, да я отнесе в банката, откъдето ще му дадат служебна бележка, че я е предал. Не става ясно дали със служебната бележка ще може да се купи баничка, но все пак е банков документ – човек може и да опита.

Малко ни притесни „ТРУД”, който съвсем сериозно ни предупреждава, че „Дякон Левски е водещ на „Златната липа”. Дотам ли я докарахме – Левски да e конферансие, а Ботев – участник в кулинарно шоу?

Слава Богу, оказа се, че ставало дума за актьора, изиграл Апостола в последния филм…
С тая пасмина, актьорите, човек трябва да внимава – никога не се знае как могат да го изненадат! Ето, в „ПРЕСА” „Захари Бахаров раздава автографи като канибал”. Как – като канибал? Драсне подпис и отхапе мръвка от поклонника си – така ли? Майки, пазете децата си!

Малко се колебая дали да повярвам на разкритието на „24 ЧАСА”, добрал се най-после до достоверна информация кой всъщност управлява държавата. „Прилепи изместиха магистрала, копаят тунели за мечки, избират изпълнител на „Хемус” до края на август” – твърди от първата си страница изданието. Да им се не надяваш на хвъркатите мишки – не само че местят магистрали и копаят тунели, ами и са си извоювали правото да определят кой да строи из страната!

А може би истината е още по-страшна?

Поклонниците на теорията, че политиците са влечуги под прикритие, могат да си ядат ушите – оказаха се летящи бозайници. Не че има някаква изненада – да са бозайници – цицат. Да летят – летят на крилете на отряда, чието име не бива да се споменава. Оня, дето не си прибира колесника, че е по-лесно. Само дето от приличие дремят по столовете си, а не се закачват по тавана на пленарната зала.

А поевтиняването на парното се оказа поредният предизборен трик – ако се вярва на написаното в „ПРЕСА”, парно скоро изобщо няма да ни трябва! Столичната областна управа е отменила зимата чрез гласуване! Не вярвате? Ето – „Стратегия „отмени” зимата в София” – пише го във вестника, значи е вярно!

По-лошото е, че го пише в стратегия за развитие на София, подготвена (срещу някой и друг лев от вашите, разбира се) от Националния център за териториално развитие: „ще се увеличат тропическите нощи, през които температурата на въздуха няма да бъде под 20 градуса”. Сваляйте радиаторите, изхвърляйте юрганите, търсете си бански – топлото не само ще поевтинее, ами и ще стане безплатно!

Ех, колко щеше да е хубаво, ако всичко написано беше сто процента вярно…

От блога Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.