Борис Годжунов –

In Memoriamhttp://www.youtube.com/watch?v=4L9Ydf6Tdy4
Популярният български естраден (поп) певец Борис Годжунов почина на 73-годишна възраст. Той е звезда през 60-те и 70-те години, а дори след 2000 г. има концертни изпълнения с успех.
Завършил е ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ и едновременно Школата за естрадни изпълнители при Българското национално радио. За кратък период от време е солист на „Сребърните гривни“. По-късно е солист на оркестър „София“. Прави гастроли в Русия, Полша, Сърбия, Турция, Германия, Италия, Куба, Алжир и Япония. Пише и текстовете на някои свои песни.
Борис Годжунов е сред оцелелите от тежката самолетна катастрофа на 21 декември 1971 г., при която загинаха половината музиканти от оркестър „София“ и певицата Паша Христова. Групата тръгва на път за участие в дни на българската култура в Алжир, но на летището в България самолетът пада и се запалва.
След инцидента Годжунов  слиза за дълго от сцената. Прави опит за завръщане през 90-те години, когато заедно с колегите си Боян Иванов и Борислав Грънчаров създават триото „Бо-Бо-Бо“. През 1998 г. получава Голямата награда „Златният Орфей“ за цялостното си творчество.
Сред най-известните му песни са „Капри“, „Надежда“, „Ще те накарам да се влюбиш“, „Хора и улици“, „Обичай ме“, „Каквато искаш ти бъди“, „За кой ли път“…
http://www.youtube.com/watch?v=FeaYAnuoij4
http://www.youtube.com/watch?v=wueOtiLVsKA http://www.youtube.com/watch?v=6L0ymTXKy_k
Видео & Музика
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.