Good mooooorning, Мутриленд… Всички сме в лайна, а Цвинокио …целият в бяло?

Върховният съд направи литературен анализ на съдебното решение за Цветанов и го отмени

Колаж: Владимир Дойчинов – Ладо

…В петък четохме прес съобщението на ВКС по повод делото на Цвинокио*.
Както и преди сме ви казвали – щеше ни се, но и не ни се вярваше, щото в тия фекалии газим бая време вече.

И да, не гоним възмездие, справедливост или нещо друго.

Не.

Иначе от правна гледна точка и с уговорката, че сме чели само пресрилийз, не и решението на ВКС болшинството от съдебния състав са направили литературен анализ – критика на решението на Апелативния съд, с което потвърдиха присъдата на Цвинокио. Или иначе казано са установили, че решението е граматически неправилно, използвани са не точно тия сравнения, метафорите са грешни, времето тоже и прочие алабализими.Също така установихме за пореден път, че правосъдието у нас, доколкото изобщо го има, се крепи на раменете на отделни съдии, като Жанина Начева (бел. ред. – съдийката, която е гласувала против отменената присъда на Цветанов и е написала особено мнение по мотивите на съда).

И още ни направи впечатление, хем това е възможност, която сме обсъждали и преди. Въпросният подсъдим за първи път не се яви на дело, защото видите ли бил ангажиран с измененията на НК, готвени от Неговата партия. Демек за да не е съвсем очеизбождащо, като оправдателна присъда, че си е повод за революция, ще приложим по благоприятния закон за дееца ако и да си го е изготвил и приел лично в онуй недоразумение не ясно защо, наречено народно събрание?

Така де.

Там, народ няма?

Негови представители, тоже?

И накрая за пореден път ще стане така, че всички ние сме в лайна, а Цвинокио …целият в бяло?

А?

Нравится?

Последно и ви оставяме по темата. Дали неуважаваният избирател и електорална единица ще бъде любезен да схване най-сетне, че нямаме нужда да ни управляват „силни“ политици, а умни такива. Отделен е въпросът, че по неясни за нас причини, тия същите възприемат шкембетата си за мускули? Щото, дори Скалата не носи фанелки ХХL, баси.

Бойко Борисов на тенис. Снимка: Булфото

Или както казва уважаваният от нас Тони Филипов д-р в „Дневниците на един луд“ – в момента ни управлява интелектуален потрес!!!

Очевидно, имаме спешна нужда от точно обратното на това.

Не, ли?

И понеже правосъдието ни е болна тема разбрахме за „интервюто“ на цацата** при онази, дето Баце*** си я води по банкети (бел. ред. – интервю в три части на Илиана Беновска с главния прокурор Цацаров в „Канал 3“), макар и ние да не схващаме точно, поради що.

Може би, ако няКОЙ има колебание по отношение на т’ва КОЙ е рупора МУ, да няма неясноти?

Знам ли?

Ние сме обикновен и твърде прозд, дори не и човек, а адвокат и не ги разбираме тия работи.

Споменахме, по-горе, че сме разбрали, щото няма вариант да си причиним подобно нещо, като гледането на дребна рибка в аквариум.

Ма, четохме, щото ние четем много за разлика от онзи-който-е-пак-премиер.

Та, цацата като всяка дребна рибка се е въртял, като бургия в дрелка, обяснявайки как видите ли, не било редно все главния да е виновен?

Що бе, джанъм?

В тоя аквариум да го @@@ ти си единствената, па макар и дребна рибка.

Другото са, саде планктон, водорасли и прочие едноклетъчни. И тия ги разправяй на неКОЙ друг, че в твоя аквариум, става нещо, дето ти не знаеш за него? Т’ва да не е оня предишния, дето по негово време разбрахме, че можем и без него?

Карикатура: Христо Комарницки, в. Сега, по повод случая, когато „Държавен вестник“ беше разпространен на абонатите заедно с в. „Телеграф“ на Пеевски.

Това го споделяме с една единствена цел, а именно да отбележим, че т’ва е баси и тъпотията? Цялата критика е насочена срещу нечия личност. Не към нещата, които прави или начина по който ги прави, т.н. конструктивна критика, а по стара соц/ДС технология:

– Абе, тоя не е читав, ерго ‘квото и да предлага не става?

Видно е, че КОЙ го е страх, дори от идеята за тази половинчата съдебна реформа?

КОЙ?

И защо?

Защото, дори дребни промени ще съборят статуквото. Отделен е въпросът, че ние лично не вярваме, че дори това ще стане, т.е. дребните промени ще минат, но пък яростната съпротива на статуквото е показателна – явно самата идея за промяна я чувстВуват, като преглед на сливиците извършен ректално…

Което ме подсеща за нещо, а именно, че имаме добър приятел „анален“ хирург, който в такива случаи казва, че човек все трябва да си вади хляба от някъде.

В смисъл ако се стигне до там разполагаме с нужния човешки и интелектуален потенциал за целта.

Ма, ха де?

И за да приключим правосъдната тема, наскоро попаднахме на труда на видният грузински правозащитник д-р Изодзадзе, който развива, теорията, че на процесуалния инат всяКОЙ път следва да се противопоставя процесуалната изненада.

И те така.

Иначе, непрекъснато няКОЙ ни пита, какво и как трябва да се направи за да не е вече така. Според възможностите си и все пак, познавайки не лошо действащите разпоредби на НК даваме нужните отговори.

„Свободата е възможността да допускаш свои, собствени грешки.“

Tyrion Lannister

„Не вярвам в спасители, а в талантливи хора, които ще изиграят важна роля в задаващата се война…“

Tyrion Lannister – GOT V

–––––––
Речник на използваните чуждици и съкращения в публикацията:

* Цвинокио – известен още, като Цецо борецО, Цецо шесте апартамента, цветана на мисълта и прочие вулгаризми

** Цацата е нек’ва дребна риба

*** Баце е от Банкя

От БлогА на Хаджигенов, обикновен адвокат

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.