Бъкаме от чудеса!

Румен Белчев

Направо като бълхи се прескачат чудесата около нас, ние само мрънкаме! А си живеем направо в страната на чудесата – липсва ни само лудият шапкар. Макар че при толкова луди – сигурно има и някой шапкар, макар че тая професия напоследък стана доста рядка.

Първо чудо ни сервира “ТРУД” – съвсем истинско – “Чудо! В Студентския град има библиотека”! Съвсем сериозно – имало! И то – не кръчма. Съвсем истинска, при това – направена от самите студенти – “Всичко е постигнато само с лични усилия и собствени пари, нямаме спонсори и благодетели” – казва един от студентите. Естествено – да бяха си направили фолкклуб – спонсорите сами щяха да дойдат!

Друго чудо е открил “СТАНДАРТ” – след серията публикации за рептилиите (влечугите), които управляват света, най-после се яви и разобличение за представителите им в законодателната власт – “Вадят на светло депутати с перки”. Тъкмо да добавим – и с люспи, и видяхме, че става въпрос за собствениците на ветрогенератори. Язък – тъкмо бяхме се зарадвали, че най-после ще стане ясно защо не ни върви напоследък!

Преминаваме набързо покрай лятното чудо на “МОНИТОР” – “Бой за скоби в Слънчев бряг” – на море хората са от слънцето напечени, а някои – наслънчевбрегчени, така че нищо чудно да се сбият на кого първи да сложат скоба на колата, за да се потопим в чудесата на културния живот.

Тупурдията около злополучния паметник със светещи очички очевидно е преминала и в отвъдното – “Духът на цар Самуил ругае паметника си във Фейсбук” – съобщава “ТЕЛЕГРАФ”.
“МОНИТОР” се опитва да ни примами да отидем на опера с “До 40 процента намаление, ако гледате четирите спектакъла от цикъла за Нибелунгите”. Има, разбира се, и капанче, за което вестникът съвестно предупреждава: “Намалението обаче не важи за местата на трети балкон, които са по 10 лева”.

Вагнер – десетарка. Васева – с петдесет процента отгоре! Става дума за “ТЕЛЕГРАФ”, разбира се – “Сашка Васева пропя арии на Верди за по 15 лв.”! При това – не петнайсет на парче, а за цяла оперна вечер, в която “поема предизвикателството да се окаже в центъра на една естетическа еклектика”… Бррррр!

Другото естетическо предизвикателство няма посочена цена, но пък звучи обещаващо – “Правят порно с оперни хитове” – съобщава телеграфното издание. Разяснението е, че “Това е аудиовизуален експеримент, в който опера и сексуалност ще се обединят и трансформират взаимно, за да създадат едно напълно ново сетивно преживяване”, а преживяването сигурно си струва – “Наши млади оперни певци ще изпълнят оперни хитове на фона на специална селекция от порноклипове”…

Има и картинка на порноварианта на “Фантомът от операта” за по-нетърпеливите почитатели на оперното изкуство. Ами – при десет кинта за Вагнер без намаление какво им остава на младите оперни певци – и те душа хранят! Ще пеят не, ами ще вият!

И ние покрай тях – от възторг!

От блога Разпечатосване

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.