Румен Петков срещу Бойко Борисов. Никой не печели, губят софиянци

Вътрешният министър Румен Петков се нареди до кандидат-кметовете с мощна атака срещу Бойко Борисов. В изявление пред медиите Петков обяви, че монтираните устройства, които затварят пътя на колите по трамвайните линии по “Граф Игнатиев”, били самодейност, не били съгласувани с пожарната и “Бърза помощ” и т. н.

С драматична загриженост Петков предложи да монтират камери, “да се види кой минава там”, вместо устройствата на кмета.

Пледоарията на вътрешния министър обаче е много лицемерна. А защо досега МВР не контролираше кой минава там? Нищо не му пречи на Петков и сега, след като там има устройства, да следи кой нарушава и се промъква след трамваите. И защо в София, където има повече от 1 милион регистрирани автомобила, през деня дежурят само 43-ма катаджии и МВР не назначава нови? Хаосът в трафика се дължи именно на това. Някои смятат, че МВР нарочно не назначава катаджии в София, за да провали кмета. Дали е така, не е ясно, но нуждата от повече униформени по улиците в София е очевидна. Шофьорите, особено с лимузините, са нагли. Полицията я няма никаква и не ги закача. Вечер около няколко столични клуба като “Син Сити” и др. лимузини често паркират на пътя на трамваите и те чакат понякога по половин час шофьорът на някой джип да дойде и да го махне от релсите.

Къде са униформените от МВР? Седят кротко на гюме и взимат рушвети. Онези с мерцедесите и аудитата са недосегаеми, защото плащат. Това очевидно е проблем на МВР. Но не и на министъра. Не се е чуло той да се е загрижил за корупцията на пътя. Повече е ангажиран да води борба с английските журналисти. Докато униформените заработват по улиците и не им пука. По света има методики за борба с тази корупция, но тук не се прилагат.

На този фон думите на Петков: “Имаме проблем с движението в София, а кметът демонстрира безсилие”, са голяма наглост. Петков може да се хареса на онези, които не обичат Борисов. Дали е добър или лош кметът в случая е без значение. Но София наистина има проблем. И част от него е плевенчанинът Румен Петков.

Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.