Какво да направим ние, обикновените хора, ЗА съдебната реформа

Николай Хаджигенов. Снимка: личен архив

От самото начало изказвахме при всеки удобен случай откровеният си скептицизъм, че точно този парламент ще направи съдебна реформа. Причините са ясни.

Адмирации към Христо Иванов, който успя все пак да ги докара от просто думи до нещо реално и конкретно.
Е, както знаем, това не е достатъчно.

Съпротивата дори срещу идеята за реформи и за върховенство на закона придоби ужасяващи размери, както за сетен път срещу народа се изправиха всички – политици, депутати, главния прокурор и всички онези представители на статуквото и на модела КОЙ.

Въпросът е ние какво да направим?

Те са наясно – на всеки протест има платен и безумен контрапротест, множество униформени пазители на поредното правителство, даже гледам, че са извадили и приготвили металните ограждения.
Абсолютно съм убеден, че и белия автобус, чака някъде наоколо.

Та, това с разходките, протестите, пиенето на кафе тук и там, обсаждането с лозунги и свирки на безсмислените сгради по жълтите павета, както и разходките не дават резултат. Властта, просто ги игнорира. Властта не чете писанията ни и не и пука от тях,

Ерго – дошло е време разделно.
Крайно време е да вземем нещата в свои ръце и да направим нещо ново, нещо драстично с което да променим съдбите си.

В Петък няма да се случи нищо от това, което чакаме да се случи вече 25 г.
За това в Понеделник можем да започнем национална стачка. Ефективна!
Съдии, адвокати – не влизайте по дела. Така или иначе бледото подобие на правосъдие се крепи на ежедневната борба със статуквото на всеки един от нас.
Нека блокираме съдебните палати.
И нека това да е началото.
Останалите могат да блокират, дори само с присъствието си всяка една държавна или общинска служба.
Нека всеки един от нас без значение какво работи и стига да иска да се чувства човек и свободен гражданин да спре да работи.

Национална стачка.
Нека видят, че ние не се шегуваме.
Излезте на вън и кажете, че сте бесни!
Вече ни писна и няма да търпим!

От БлогА на Хаджигенов, обикновен адвокат.

Мнения & Ко
Коментарите под статиите са спрени от 2014 г., заради противоречиви решения на Европейския съд, който в един случай присъди отговорност за тях на стопаните на сайта, после излезе с противоположно становище. В e-vestnik.bg нямаме капацитет да следим и коментари на читатели. Обект сме на съдебни претенции заради статии, имали сме по няколко дела с искове за по 50-100 хил. лева. Заради което приемаме дарения за сайта (виж тук повече), чиито единствени приходи са от рекламни банери.